Annons

Anders Timell: 6 jobbigaste sakerna folk gör på krogen

Hur beter du dig egentligen på krogen? När alkoholen kommer in i bilden kan den vanliga hyfsen och vettet försvinna totalt.

Jonatan Loxdal
Anders Timell: 6 jobbigaste sakerna folk gör på krogen

Vi bad krögaren Anders Timell lista de absolut jobbigaste misstagen som krogbesökare gör, utan inbördes ordning – snälla, tänk på de här grejerna nästa gång du går ut!

– I 99 fall av 100 är krogbesökare inte otrevliga, men här är exempel på när folk verkligen går över gränsen, säger Anders Timell.

Annons

1. Tafsa

– Det finns kroggäster som tafsar på andra och tror att de kan komma undan med det.

– Ofta är det män som tafsar på kvinnor och som egentligen fattar att man inte får göra så.

Gilla Cafe.se på Facebook

Men de kan tydligen inte kommunicera på något annat sätt. Jag säger till dem direkt.

2. Sätta sig vid andras bord

– Många slår sig ned vid andras bord, trots att personerna som redan sitter där är uppenbart obekväma med det. Få säger ifrån. Jag säger till när jag ser att det händer, och det vanligaste svaret jag får är ”men de sa ju att det var okej”. Men det är ju bara för att de inte vågade säga annat.

3. Kräkas

– Det är inte kul när folk kräks inne på krogen. Det är inte kul att städa upp. Det behöver inte handla om fylla, det kan lika gärna vara kräksjuka. Om du känner att det är på väg att komma, försök att omedelbart hitta en toalett.

4. Bajsa i pissoaren

– När det är upptaget på herrarnas händer det att folk bajsar i pissoaren, hellre än att bajsa på sig. Som tur är sker detta max en gång om året, men det är verkligen inte roligt när det händer.

5. Busvissla på personalen

– Ibland kan det vara så att folk känner att de inte får gehör, och då busvisslar de på personalen. Ibland tar de också tag i en. Det är tråkigt om man inte får uppmärksamhet som gäst, men så kan du faktiskt inte bete dig.

6. Tro att pengar kan köpa allt

– Vissa kommer fram och säger ”får jag det här bordet fast det är upptaget? Jag lovar att beställa champagne och den dyraste maten”. De personerna vet inte hur man förhandlar på krogen. Det går faktiskt att prata och vara trevlig istället!

Annons

Dela (52)
Tweeta

Annons


Laddar