Andrev ”Rymdslottet” Walden är Cafés nya bloggare

Mannen bakom Rymdslottet, Andrev Walden, är Cafés nya bloggare. I första inlägget gör han ett nedslag i Stockholms modevecka, men mest handlar det om vad vi kommer ha ångest över under 2015.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2015-02-14 07:33  |  Lästid: 2 minuter

andrev

Klicka här för att läsa premiären, vi passade samtidigt på att be honom berätta lite mer!

 

Vad kommer vi få se i bloggen?

– Vetenskap och ovetenskap. Jag ska försöka vara tydlig med skillnaden. Och sen kan det förekomma en del gif-animering av samtiden. Såna grejer.

Berätta lite om dig själv. Vad gör du om dagarna?

– Jag sa upp mig från Aftonbladet vid årsskiftet. Jag har jobbat där i tio år men nu ska jag göra min egen grej. Jag inte helt säker på vad min egen grej är men det får bara inte likna ett riktigt jobb för jag är så oerhört trött på att ha ett riktigt jobb. Jag tror att det kommer handla en hel del om rymden. Har ett par rymdprojekt på gång men de är fortfarande hemligstämplade. Och sen ska jag vabba också. Man kan tydligen vabba fast man inte har ett riktigt jobb. Jag är ju liksom egenföretagare nu, fast jag har ingen sån bluetoothskyttel på örat så jag är osäker på om jag verkligen får kalla mig egenföretagare.

Har du familj?

– En sambo och två söner som är 1,5 och 3,5 år. Och en bostadsrätt på Södermalms som man tydligen måste betala för fast man inte har ett riktigt jobb. Det där bekymrar mig.

Ditt intresse för vetenskapen och rymden, hur kommer vi märka av det?

– Rymdslottet flyttar hit och blir en del av bloggen så kungafamiljen kommer att gästföreläsa här ibland. Intresset för vetenskapen och rymden bottnar väl i att… alltså jag vet inte hur man INTE kan vara intresserad av rymden. Jag tror att alla är intresserade av rymden, många har bara inte förstått det än. Och det gör mig orolig. Vi närmar oss snabbt svaret på de två största frågorna människan har ställt – vart kommer vi ifrån och är vi ensamma – och den som inte när ett slags basintresse för vetenskapen och rymden kommer inte heller kunna ta till sig de här genombrotten. Tänk att stå där på den största dagen i mänsklighetens historia och inte få gåshud. Det där måste vi ta tag i.

Du har skrivit filmkrönikor i Café ett tag nu, vad blir skillnaden?

– Bylinebilden. Jag fortsätter vara er filmredaktör med den jättekonstiga bylinebilden och sen bloggar jag med en helt normal bild. Som ni kan se på bloggen.

Vad inspirerar dig?

– Exoplaneter. Och Lego. Jag köper ganska mycket Lego till 3,5-åringen som väl egentligen är till mig själv.

Hur är det att heta Andrev Walden?

– Som att vada uppströms i en neverending flod av förvirring. Trots att det uttalas EXAKT som det skrivs. Andrev, som Andres Lokkos förnamn fast med ett enkelve på slutet och Walden utan sån fjong på e:et. Inte Waldén. Jag vet inte varför alla ser fjongen fast den inte är där. Det är som en spökfjong. En vän gif-animerade min reaktion när Malou von Sivers hälsade mig välkommen till sin tv-soffa för en vecka sen. Den gif-animeringen sammanfattar ganska väl hur det är att heta Andrev Walden:

 

Skärminspelning

Bloggen hittar ni på andrev.cafe.se – mycket nöje!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-18 09:09