Snart kan du se alla säsonger av Anthony Bourdains hyllade matprogram ”Parts Unknown” på Netflix

Anthony Bourdain Parts Unknown

Bourdain är tillbaka på Netflix för att visa vägen till några av världens coolaste kulinariska hotspots.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-05-12 14:55  |  Lästid: < 1 minut

Intresset för matlagning är idag enormt. Ständigt matar tv-tablåerna och streamingtjänsterna oss med nya programkoncept – allt från tävlingar mellan amatörkockar till program hur man lagar mat med CBD-olja. Det tidigare utskrattade kockyrket ses nu mer som ett coolt yrke och våra duktigaste kockar har tillskrivs både hög status och kändisskap. Denna utvecklingen har vi några få pionjärer att tacka för – de som satte maten och kockyrket på kartan. Jamie ”Nakna kocken” är tveklöst en, den burduse gaphalsen Gordon Ramsey är en annan. Och så Anthony Bourdain – mannen, myten, legenden.

Bourdain, som tragiskt nog själv valde att lämna jordelivet för knappt två år sedan, gjorde sig ett namn bland den breda massen för sina fantastiska resereportage och djupdyk i alla tänkbara matkulturer världen över. Från fine dining till de mest simpla gatuköken, från Burma till New York – Bourdain var överallt.

Nu släpper Netflix den glädjande nyheten att alla 12 säsonger av Bourdains senaste programserie, Anthony Bourdain: Parts Unknown kommer att finnas i deras utbud efter en tids frånvaro. Premiären sker 1 juni.

Serien, som spelades in mellan 2013 fram till Bordains död, är en guldgruva för matälskaren, där man får följa med till några av de mest spektakulära och överraskande kulinariska platserna världen. Allt från intervjuer med andra kändiskockar som driver snobbiga Michelin-krogar till studiebesök hos fiskare i Medelhavet. Allt på en avslappnad och anspråkslös Anthony Bourdain-manér.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-05-12 14:55