Netflix läskiga skräckis ”The Haunting of Hill House” får en säsong 2

Den nya säsongen kommer att utspela sig i ett nytt spökhus.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-02-22 11:12  |  Lästid: 1 minut

Familjen Crains öden och äventyr i sitt hemsökta barndomshem skrämde slag på många adrenalinjunkies under den första säsongen av den 10 rysliga avsnitt långa Netflix-serien The Haunting of Hill House. Nu har streamingjätten tillkännagett att skräckisen får en andra säsong. Denna gång är dock handlingen förlagd till ett nytt spökhus: Bly Manor.

The Haunting of Hill House ser, av allt att döma, alltså ut att bli en antologiserie med fristående säsonger, i likhet med exempelvis American Horror Story. Medan seriens första säsong var en modern nytolkning av Shirley Jacksons romanklassiker från 1959 så kommer handlingen i The Haunting of Bly Manor baseras på Henry James kortroman The Turn of the Screw som först publicerades redan 1898. Handlingen i densamma kretsar kring en ung kvinna som kommer till godset Bly i engelska Essex för att ta hand om två föräldralösa barn. Snart därefter börjar – du gissade – kusliga saker att hända på godset.

Henry James kortroman "The Turn of the Screw"
Henry James 1800-talsberättelse är en av världshistoriens allra mest klassiska spökhistorier och har legat till grund för ett flertal filmatiseringar genom åren.

Vi som är sugna på lite göttig 1800-talsskräck i Netflix-tappning får dock ge oss till tåls då The Haunting of Bly Manor inte väntas få premiär förrän nästa år.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-02-22 11:12