Aperol Spritz: 10 recept på hur du spexar till den populära sommardrinken

Aperol Spritz slushies, varianten med panna cotta eller varför inte kombuchaversionen. Café listar de 10 bästa drinkrecepten du kan imponera med i sommar.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-03 14:19  |  Lästid: 3 minuter

Det spelar ingen roll att Aperol spritz sannolikt sett sina dagar på toppen av trenddrinkslistan. Blandningen av den italienska aperitifen, prosecco och soda är kanske det somrigaste vi har i drinkväg och mixas flitigt över hela världen när solen kikar fram.

Men är du sugen på att göra något nytt med den tämligen simpla drinken finns faktiskt en rad recept som du kan använda dig av för att låta den gå igenom evolutionen den förtjänar. Aperol Spritz Slushies, kombucha-varianten eller Panna Cotta-versionen – kärt barn har många namn. Det finns mycket att lära sig för att senare i sommar kunna lägga handen över glaset när aperolen plockas fram, säga stopp och belägg och sedan visa dina nyvunna kunskaper.

En frisk fläkt är vad som behövs – och just därför har vi plockat fram 10 recept på hur du kan spexa till sommarens kanske populäraste drink.

1. Aperol Spritz slushies

Foto: Allons eat

När det är rysligt varmt ute. Alltså riktigt, riktigt varmt – kan du svalka både kropp och sinne med slushvarianten av drinken. Gör den med färska apelsiner och citroner, frys ned i 30 minuter och servera!

Läs receptet här.

2. Rosé Aperol Spritz

Foto: Riegl Palate

Låt oss vara helt ärliga – finns det något man kan hälla rosé i gör vi gärna det. Här byter vi alltså ut proseccon mot rosévin och vips så har du en snäppet mer pepprad drink.

Läs receptet här.

3. Aperol Spritz Sangria

Foto: Day Dreamer Style

Dra upp ytterligare några sommarväxlar på den redan somriga drinken genom att hälla i lite sangria också. Går även bra att använda färdigmixad sangria för att göra livet lite enklare.

Läs receptet här.

4. Aperol Spritz med rostade jordgubbar

Foto: Burrata & Bubbles

Fräscha till både dryck och tillvaro genom att addera rostade jordgubbar och jordgubbsvatten. Mums!

Läs receptet här.

5. Aperol Spritz med timjan

Foto: This life is ours

Aperol spritz går precis lika bra att dricka ända fram till de sena höstmånaderna om man integrerar lite kallare smaker – däribland timjan.

Läs receptet här.

6. Aperol Spritz med körsbär

Foto: boozyoyster

Körsbärsläsk är nyckeln som gör din Aperol Spritz så där extra fruktig och god.

Läs receptet här.

7. Aperol Spritz med kombucha

Foto: Simple Bites

Kombinera nytta med nöje (eller ja, njutning) och blanda i kombucha för en liten hälsoboost på köpet.

Läs receptet här.

8. Aperol Spritz-punch

Foto: Cream and Honey

Blanda ihop en Aperol Spritz-inspirerad punch med bland annat amaro, aperol, gin och lagerblad.

Läs receptet här.

9. Aperol Spritz á vattenmelon och ingefära

Foto: Salt and Wind

Imponera på gästerna genom att samordna sött, beskt och – ja, vad nu ingefära egentligen smakar. Den här spexiga varianten av drinken håller sig god och smakrik hela vägen igenom.

Läs receptet här.

10. Apperol Spritz Panna Cotta

Foto: Baking the Goods

Den kanske spexigaste varianten på listan. Efterrätt möter sommardrink när gelatin ska mixas, mjöl ska vispas och apelsiner skalas. Trots att det kanske är lite meckigt lönar det sig när drycken väl möter smaklökarna.

Läs receptet här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-07-03 14:19