Glöm Aperolen – nu släpper Stockholms Bränneri sommarens bästa aperitif

Stockholms bränneris nya apertif

Gillar du den odödliga klassikern Aperol Spritz? Då kommer du älska Stockholms Bränneris senaste produkt.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-05-15 11:11  |  Lästid: 2 minuter

Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket också betyder att spritz-säsongen är på ingång. Och även om Instagram-flödet den här sommaren inte kommer innehålla lika många Aperol-skålar från uteserveringar vid Medelhavet som i normala fall, är möjligheterna mer än goda till att fixa sig en kulört drink på hemmaplan. Kanske är det så att Mares stora sommarplåga från i fjol, ni vet den som gick: ”Vi dricker cava Aperol, ur våra koppar i Berså”, ironiskt nog blir mer aktuell den här sommaren?

Lagom till att årets första sommarmånad nu står för dörren landar en helt ny svensk produkt i Systembolagets utbud. En produkt som på allvar kan bli en utmanare till den något uttjatade Aperolen. Bakom släppet står Café-favoriten Stockholms Bränneri. Det Södermalmsbaserade bränneriet har nämligen tagit fram en helt ny produkt i sitt sortiment – en ekologisk aperitif som fått namnet Stockholms Aperitif – Röd.

Med inspiration av den svenska skogen och en bas av svensk cider som spritas upp och infuseras med rönnbär, lingon och apelsin tillsammans med örter, kryddor och rötter, har man lyckats få fram en djup och intensiv smak, med en perfekt avvägd balans av bitterhet och sötma. Ett ypperligt spritz-alternativ med andra ord.

Carl Wikner från Stockholm Bränneri berättar mer om uppkomsten till den nya produkten.

– En återfunnen, bortglömd flaska infuserad med rönnbär gav en smakexplosion som födde idén om en svensk aperitif inspirerad av den svenska skogen. Vi testade att blanda med mousserande vin och insåg att detta skulle kunna utvecklas till en fantastisk spritz, säger Carl och menar att det här bara vara början på helt ny en produktserie.

Hur ska man då avnjuta denna dryck på bästa sätt? Som vi varit inne på gör den sig mycket bra som en spritz, antingen i sällskap med mousserande vin eller tonic. Men den funkar även utmärkt bara som den är – med en isbit eller två och garnerad med en skiva grapefrukt.

Stockholms Aperitif – Röd släpps den 19 maj och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment för 192 kr (500 ml).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-05-15 11:11