Hoppa till innehåll

Tjogets cocktails på burk prisas – firar med att släppa ny

Tjogets cocktails på burk-sere Contraband.

Stockholmsbarens cocktails på burk-serie Contraband får tillskott av en riktig drinkklassiker.

Ev av årets stora drinktrender stavas cocktails på burk. En mycket trevlig nymodighet för oss som älskar riktigt goda drinkar, men kanske inte alltid har tid eller ork att själv sno ihop en Paloma eller Negroni i köket. Bäst i klassen på området är prisade Hornstullsbaren Tjoget, som tidigare i år släppte Contraband – en cocktails-på-burk-serie med tre olika drinksmaker där alla höll mycket hög klass.

Nu får nuvarande utbud, som består av Paloma, Milano Spritz och Apple Mule, en ny smuggelgodskompanjon. Och det nya tillskottet är en riktigt klassisk drink som varit en poppis beställning länge. Jajamen, du gissade rätt – det handlar om en Negroni.

Foto: Albin Heyman

Den nya Contraband-Negronin lanseras i svallvågorna av ett prisregn för Contraband på den internationella tävlingen Global Spirits Masters, där samtliga tre drinkburkar belönades med olika vinnartitlar. Apple Mule vann guld i sin kategori, medan Milano Spritz och Paloma vann varsin master i sina respektive kategorier. Vad guld och master egentligen betyder i internationella dryckestävlingar ska vi reda ut någon gång, men inte just nu, just här.

Prisade cocktails på burk. Foto: Albin Heyman

Contrabands version av Negroni följer det klassiska receptet med gin, söt vermouth och en röd italiensk bitter och dricks med fördel med is och en apelsinklyfta i glaset.

Contraband Negroni finns i på Systembolagets beställningssortimentet från 6 december och säljs i 2-pack för 100 kronor. Artikelnummer: 8506404.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.