Annons

Appens recept för sommarromansen – 6 tips för en lyckad dejt

Appen som erbjuder hemkörning av romantiska gåvor ger oss tips på en lyckad dejt!

Olle Arnell
Foto: Shutterstock

dejting-tips

Café har tidigare skrivit om urb-it – tjänsten som erbjuder stockholmare att handla sina kläder online för att sedan få de hemkörda till dörren när det passar. Lite som en matkasse, fast en klädkasse alltså. Under sommaren när dejtandet tar fart har man även lagt till möjligheten att kunna köpa och skicka dejting-kit till den man träffar, skriver urb-it i ett pressmeddelande. Kiten innehåller allt ifrån helikoptersightseeing till hotellfrukost eller ett lyxigt gourmet-kit från Urban Deli. Du kan läsa mer om de fyra dejting-kiten här.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

I samband med detta ger man även sex stycken tips för en lyckad dejt som de gärna delar med sig av. Kanske kan de här hjälpa dig i ditt sommarflirtande?

1. Lyssna mer än du pratar

Prata mindre, lyssna mer! Det finns inget mer avtändande än en person som bara pratar om sig själv. Du är inte på anställningsintervju och din dejt vill inte lyssna på hela ditt CV. Ge den du träffar din genuina uppmärksamhet. Ställ frågor och följdfrågor. Lyssna, lyssna, lyssna. Tids nog får du chans att berätta allt om vem du är.

2. Våga vara lite romantisk

Håll upp dörren, dra ut stolen och ge generöst med komplimanger. De flesta singlar längtar efter romantik och vill mer än gärna bli ordentligt uppvaktade. Kanske vågar du till och med ge en blomma och en dikt till den du ska dejta? Det låter kanske lite fånigt, men det är ett riktigt hundtrick – vi lovar.

3. Planera något minnesvärt

Spela boule, fixa en sommarpicknick, klättra upp i ett träd, prova choklad eller gå en lång promenad på Djurgården. Vad ni ska göra på dejten är helt upp till er. Men vårt stalltips är att planera vad ni ska göra i förväg. Att bara ses och försöka hitta på något på plats skapar onödig osäkerhet och frustration.

4. Leta efter detaljerna

Försök fånga upp vad din dejt gillar och har för intressen. Genom att bjuda på exakt det kaffe hen gillar och komma ihåg små detaljer som namnen på din dejts föräldrar får du den du dejtar att känna sig utvald och speciell.

5. Tacka för senast

Funderar du på hur du ska ta nästa steg efter en lyckad dejt? Varför inte börja med att använda lite vanligt hyfs och tacka för dejten? Ring, sms:a eller urba över ett tack för dejten, så får du en naturlig anledning att föreslå en favorit i repris.

6. Låt det inte rinna ut i sanden

Vem har inte varit med om att dejta någon som sedan aldrig hör av sig igen? Det är både frustrerande och förnedrande att inte få ett ordentligt avslut. Om du känner att personen i fråga inte är helt rätt – våga var ärlig. Hör av dig och tacka för dejten men säg också att det kanske inte var helt rätt kemi.

Det kan verka lite hårt, men det är mycket schysstare än att inte höra av sig alls. Var rak och säg som det är, istället för att ducka och låta den andra personen skicka 20 sms som du aldrig besvarar. Då behöver du heller inte oroa dig för hur det skulle bli om du råkar springa på personen i fråga på ICA om några månader.

Mer läsning från Café!

Här är tidpunkterna då svenskarna går in och nätdejtar

Därför sätter vi fast lås i broräcken för att visa vår eviga kärlek

 

 

Annons

Dela (20)
Tweeta

Annons


Laddar