Hoppa till innehåll

Apple lanserar nya jättesnabba datorer

I natt avtäckte Apple med pompa och ståt datorerna som kommer utrustas med det nya ruskigt snabba M3-chippet. Eventet bjöd även på en del intressanta överraskningar.

I natt ägnade Apple ett stort evenemang åt att presentera sin nya linje iMacs och Macbooks som alla är utrustade med olika versioner av det nya M3-chippet. För den som inte är teknisk savant innebär det i praktiken supersnabba datorer och ett stort steg upp från den nuvarande serien.

Experterna hade innan eventet spekulerat i att ett uppdaterat chip skulle presenteras i samband med stationära datorer, men just de nya Macbook Pro-modellerna kom som en överraskning för de flesta. Macbook Pro kommer i en 14- och en 16 tumsversion och går att beställa med upp till 128 GB RAM, vilket är ett nytt rekord för Apples laptops.

Foto: Apple

Enligt uppgift kan man förvänta sig 22 timmars batteritid från åtminstone 16 tums-modellerna, vilket förstås är goda nyheter, men smakar det så kostar det. Priserna för den enklaste versionen av Macbook Pro startar nämligen på 23995 kronor.

Förbokningarna är öppna nu och datorerna levereras senare i november.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.