Hoppa till innehåll

Drinkexperten om sina spritfavoriter: ”Atmosfären på Bar Bruno är i absolut världsklass”

Bild p Lone Wlf taverns bar

Robin Bruhn, drinkfluencern bakom Instagramkontot @drickor, listar sina spritiga favoriter.

Bar (internationell)

Lone Wolf Tavern 

”Lika törstfödd som jag är på resor i största allmänhet är jag att få sitta i en amerikansk dive bar och dricka ljus lager och dricka bourbon. Lone Wolf Tavern i Chicago är liksom en perfekt hybrid mellan fult och fint. Min oas. Här sitter jag gärna med en pint Zombie Dust från 3 Floyds med en liten, liten whiskeypinne bredvid. Mer än så behöver jag faktiskt inte.”
lonewolftavern.com

Foto: Joakim Blomquist.

Bar (svensk)

Bar Bruno

”En av mina absoluta favoritbarer hittar man inte i Stockholm, utan i Göteborg. Atmosfären som Bar Bruno bjuder på är i absolut världsklass och Josefine med team gör det svårt att inte konstant längta tillbaka. Här dricker man med fördel Sbagliatos eller en Pennegroni eller tolv i hörnet längst in med gott sällskap till vad som troligtvis är bar-Sveriges absolut bästa playlist.”
barbruno.se

Pryl

Glas från Bobo

”Är helt besatt av svenska glasproducenten Bobos svintunna kristallglas. Särskilt glasen Middy och Schooner som funkar lika bra till vatten, öl eller valfri cocktail i highball-format. Det är på tiden att vi uppgraderar våra glasgarderober hemma, hemmafester och middagar har gjort comeback och du är bjuden.”
bobo.store

Foto: Robin Bruhn.

Drink

Jungle bird

”Eftersom jag har blodtyp C som i Campari finns det inte många bittra sours jag hatar på. Jungle Bird är en topp 5-drink i min bok. Mörk rom (50 ml), Campari (20 ml), ananasjuice (50 ml), limejuice (20 ml), socker­lag på farinsocker (15 ml). Smack.”

Foto: Robin Bruhn.

Öl

No Hazytation 

”Det må låta köpt, men just nu dricker jag bara min egen IPA No Hazytation. En fruktig och lite torrare IPA i
New England-stil i samarbete med hjältarna ”This is How…” uppe i Piteå. 50 kr (nr 53727).”

Sprit 

Wet City Spirits 

”Göteborgsbaserade destilleriet Wet City Spirits nya Navy-gin Valére kan mycket väl ha den snyggaste flaska gin-Sverige har skådat. Innehållet håller minst lika hög klass. En gin som levererar smakmässigt i såväl en Negroni som i en frysbatchad Draja.”
390 kr (nr 37152).

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.