Hoppa till innehåll

Åreng: Här är de mest överskattade och underskattade drinkarna

Still-life: Martini Glasses

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng utser de mest över- och underskattade drinkarna. Och kanske någon som är precis korrekt skattad.

Dry Martini

Den här är lika överskattad för folk som inte förstår sig på ett perfekt ratio mellan gin och vermouth som rörs till perfektion som den är otroligt underskattad när den görs precis genom konstens alla regler. Drajjan är ett steg in i vuxenlivet, precis som det är att skaffa ett eget boende eller sin första partner så är Drajjan något man måste beta av för att bli vuxen, så är det bara. Kommer du aldrig förstå dig på Drajjan’s storhet så kommer du aldrig heller förstå dig på varför hyenan är savannens egentliga alfa och det blir svårt när du ska diskutera med folk som vet.

Mojito

Två mojitos
Foto: Getty Images

Det finns en tid och plats för Mojito, jag förstår till hundratio procent varför du beställer den på ”Playa del whatever” men att du ska ha en sån jävla grogg klockan 23.30 när det är minus 2, det regnar uppochner och sidvindarna håller på att välta hela kvarteret, är det verkligen då läge att be om en Mojito? Vill du inte ha något värmande då kanske?

Eller är det känslan av att du vill vara på Playan när det är så grovt dåligt väder att du beställer in det? Oavsett är den överskattad för mynta är inte så jävla rolig som alla verkar tycka.

I samma kategori ingår också – ”Frozen Strawberry Daiquri,

Geting

(Fick en beställning på denna för en vecka sedan därav detta)

Den här kombinationen med vodka, bananlikör och ginger ale har aldrig varit bra, kan den inte bara dö nu? Den har fått namn efter den absolut tröttaste insekten av dem alla som de flesta verkar önska livet ur, kan inte drinken få gå samma öde till mötes?

I samma kategori – ”Hugo, P2, Lennart, Ragnar m,fl)

Vodka & Red Bull

Foto: Getty Images

Det mest överskattade av dem alla!

Varför i hela helvete vill du dricka det här fortfarande? Det är ju inte gott!

I samma kategori – Allt med energidryck

Spritz

Lika förbannat underskattat som överskattat, en likör och toppa med lite cava för att göra cava gott är otroligt överskattat och detta är också alla ”drink-influencers” (läs muppars) absolut favorittips till alla andra som gör ”tapas” på något trött jävla kex med smaksatt kavli som ska då passa till ”insert likörnamn+spritz”.

Däremot gillar man ju en klassisk Aperol Spritz, bara för att det funkar tamejfan jämt. Eller?

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se
Credits
Foto: Getty Images (montage)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.