Hoppa till innehåll

Återupplev 2006 med mobilskalet med inbyggt tangentbord

En mobiltelefon

Gör din telefon ännu större med ett fysiskt tangentbord och återupplev tiden då Blackberry och Gossip Girl var det hetaste som fanns.

I skiftet mellan mobiltelefon och smartphone fanns det vissa modeller som höll fast i det fysiska tangentbordet framför att köra fullt ut på touch, som Blackberry. Nu pratar vi inte T9, med nummerknappar, utan ett riktigt qwertytangentbord. Denna andra väg, det fysiska klickandets väg verkade länge vara historia – fram tills nu.

En ny startup, med det passande namnet Clicks Technology, planerar att senare i år lansera ett Iphoneskal med tillhörande tangentbord som går under namnet Clicks Keyboard. Skalet kopplas samman med telefonen genom laddningskontakten (lightning/USB-C) och har en ytterligare kontakt på undersidan så att du inte behöver ta bort skalet för att ladda mobilen.

Foto: Clicks Technology.

Vad är då fördelen med detta? När tangentbordet flyttas från skärmen till under skärmen frigörs plats för mer innehåll på skärmen, vilket säkert är bra om du skriver en roman på mobilen. En ytterligare fördel är att du inte behöver oroa dig för att inte kunna skriva när du har blöta händer. Utöver det…

Det tillverkarna själva trycker på (vilket du kan se mer av i videon längre ned) är möjligheten till liknande kortkommandon som du finner på datorer, om du exempelvis tycker att navigering mellan appar är krångligt idag. Om detta väger upp det faktum att redan stora telefoner, med Clicks Keyboard, blir ännu större lämnar vi till var och en att avgöra själva.

2006 ringde och ville ha tillbaka sitt tangentbord. Foto: Getty.

Clicks finns för tillfället till Iphone 14, 15 och 15 max och priset ligger på 139 dollar för de två förstnämnda och 159 dollar för den sistnämnda. Det går att beställa nu men leveranserna väntas ske senare i vår. Se Clicks hemsida för mer info.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.