¡Ay, caramba! Levi’s släpper samarbete med ”The Simpsons”

folk med simpsonskläder

Två amerikanska klassiker gör gemensam kollektion och hoppas att Simpsons-gult är vårens färg.

Robin Åberg | Foto: Levi’s  |  Publicerad 2022-03-03 18:51  |  Lästid: 2 minuter

Det är svårt att komma på en mer känd serie än The Simpsons och det är svårt att argumentera för att det finns ett mer känt jeansmärke än Levi’s. När de båda går samman i kollektionen The Simpson x Levi’s borde det alltså bli superkänt, eller?

The Simpsons har i över trettio år hållit sig trogna till en stil, en stad och ett knippe återkommande karaktärer och har man koll på dessa är motiven på kläderna inget nytt. För att följa dramaturgin i seriens intro inleds kollektionen med en väst med himmelsblå färg och molnmönster på ena sidan och The Simpsons gula färg på andra.

Därefter följer flera plagg inspirerade av skolan i Springfield, som en skoluniformsinspirerad gul manchesterjacka med tillhörande byxor. Jackans foder täcks av ett mönster med bland andra Lisa Simpson, Ralph Wiggum och Mrs. Krabappel.

Sedan tar vi oss in genom klassrumsfönstret och... ¡Ay, caramba! Där är ju Bart!

Något motiv där han skriver på tavlan (som i introt till serien) återfinns inte, men Bart dyker ändå upp på flera av kläderna, som på denna klassiska jeansjacka slörpandes en läskande Squishee.

Kollektionen som släpps idag (tredje mars) består även av accessoarer, bucket hats och fler t-shirts. De kan du köpa på Levi’s hemsida och i utvalda Levi’s-butiker.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-03 18:51