Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg, och på just den 4 oktober lanseras Baileys Cinnamon Roll. Dessutom gör de gemensam sak med Stockholmsbageriet Krümel. Resultatet är Cinnamon & Cream Crumb, en ny cookie smaksatt med den söta likören.
”Att få tolka Baileys Cinnamon Roll i cookieform har varit ett drömprojekt. Vi gillar att tänja på gränserna för vad en kaka kan vara, och här blev resultatet något riktigt mjukt, saftigt och kryddigt – med en värme som passar perfekt för hösten”, säger Kaja Hengstenberg, grundare av Krümel.

Så gör du en snabb Baileys Cinnamon Custard hemma till dina bullar, kakor eller glass:
50 g strösocker
2 msk maizena
En nypa havssalt
135 ml vispgrädde
135 ml standardmjölk
30 ml Baileys Cinnamon Roll
4 äggulor
1/2 tsk kanel
Blanda socker, maizena, kanel och salt i en kastrull. Vispa långsamt ner mjölken så att det inte blir några klumpar. Häll i grädden och Baileys och vispa ihop.
Tillsätt äggulorna och vispa tills smeten är helt slät. Sätt kastrullen på medelvärme och vispa tills det börjar bubbla.
Låt sjuda i 3 minuter på låg värme tills krämen tjocknar, rör hela tiden.
Sila krämen genom en sil ner i en skål och låt svalna med plastfilm direkt på ytan.
Ställ i kylen i minst 1 timme. Vispa krämen slät igen före servering.