8 gånger Obama visat att han är den bäst klädda presidenten sedan John F. Kennedy

Obama

Efter åtta år i Vita Huset har Barack Obama hållit sitt sista tal som USA:s president. Obamas stil har hyllats genom åren och här är åtta av hans mest stilsäkra klädval.

Martin Hansson  |  Publicerad 2017-01-11 14:51  |  Lästid: 3 minuter

Hur skulle du klä dig om du var världens mäktigaste man? Valfriheten är nog betydligt mindre än många av oss kan ana. Och det finns ju en hel del människor i världen som har sina tankar och åsikter kring vad presidenten ska bära, inte kan bära och vilka regler som gäller.

När det gäller välklädda presidenter så har John F Kennedy satt stil-ribban högt historiskt, med en legendariskt och elegant preppy-stil. En stilnivå som efterträdande presidenter inte ens varit nära att uppnå. Men när Barack Obama 2008 vann det amerikanska presidentvalet trädde en ny stilsäker president fram. Här är nio bilder som visar varför Barack Obama är den bäst klädda presidenten sedan John F Kennedy.

Obama

1. En bomberjacka och beiga chinos är inte den enklaste outfiten att rocka. Men Obama gör det avslappnat och med stil.

Barack Obama gives a statement on Keystone XL Pipeline, Washington DC, America - 06 Nov 2015

2. Vad de flesta amerikanske politiker sällan lyckas med är att bära en kostymer med god passform, där kavajaxlarna inte slutar långt utanför axlarna. Obama är ett stilsäkert undantag.

3. Att matcha olika nyanser av en och samma färg är ett smart stiltips. Självklart bemästrar Obama det och syns ofta i flera nyanser av blått.

State Dinner in honour of Prime Minister Trudeau, Washington, America - 10 Mar 2016

4. Står det klädkod "Black tie" på inbjudan så anländer president Obama med elegans. Och visst har han stenkoll på hur flugan ska sitta.

559b34a361de53493002ae83e24c6e87_980x0_85_ns_v4

5. President John F Kennedy var känd för sina Ray-Ban Wayfarer. Obama även han gjort ett snyggt och medvetet val när det gäller solglasögon som vilar på nästippen.

Obama

6. Barack Obama har testat klädgränserna. När presidenten dök upp i en ljus sandfärgad kostym blev det rubriker i media världen över. Många ansåg att Obama bröt mot klädreglerna för vad en president får ha på sig. Men om det är mitt i sommaren och klädvalet ser ut som ovan ger vi definitivt tummen upp.

Obama

7. En ung Barack i stråhatt och schysst skjorta. Ja, av bilder att döma så har presidenten alltid varit välklädd.

Obama 2011 swim

8. Att hålla stilnivån uppe på semestern kan vara en utmaning. Obama har koll på vilken som är snyggaste längden på badshortsen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:32