Barack Obama har släppt en semester-spellista på Spotify, och den är värd att lyssna på

cafevik  |  Publicerad 2015-08-17 11:51  |  Lästid: 2 minuter
barack-obama-musiksmak

Få ut det sista av sommaren med alla presidentens låtar.

Foto: WENN.

* * *

Det populärkultur-bubblar i Vita huset. Eller närmare bestämt Martha's Vineyard, ön där presidenten steker under sin semester.

Man kan tänka sig hur han tar en golfrunda och funderar på vad han ska pyssla med sitt sista år som president. Han får ändå inte bli omvald, så det är nog inte så viktigt vad som händer. Han läppjar på en pilsner. Han sätter på lite skön musik och minns någon gammal skoldans eller ett ösigt partimöte i början av sin karriär. Fan vilken bra musiksmak jag har, tänker han.

Han bestämmer sig för att dela den med omvärlden.

Presidenten har nu släppt två semester-spellistor på Vita husets officiella Spotify-konto som alla får lyssna på, snyggt förpackade med en vinylskiva som visningsbild. Tankarna går till Det Gamla Goda Amerika.

Hur det låter? Grymt, kan vi på redaktionen intyga, med tyngdpunkt åt det lite gubbiga. Mycket soul. Jazzkatten John Coltrane, Bob Dylan, Van Morrison, Frank Sinatra och Leonard Cohen. Bland nyare artister hittar vi Justin Timberlake, Okkervil River och The Isley Brothers. Och egentligen inget att skämmas för. Till skillnad från i kongressen finns det ju inga republikaner som kan bråka om låtvalet.

Popkulturvärlden är imponerade av POTU:s musiksmak.

”Tro det eller ej, de är rätt så perfekta”, skriver tidningen Slate, men varnar också för att kvällsspellistan är till för en hemmakväll, inte en utekväll.

”Förbannat bra”, konstaterar Esquire rakt.

Stefan Löfven, när plockar du upp stafettpinnen?

Daglistan

Kvällslistan

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

Olof Lundh: Vi måste sluta ta allt Zlatan gör med en klackspark

Här är knepen som bartenders använder för att få dig att betala mer

Alicia Vikanders fantastiska dans och kräftskiva hos Fallon

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:36