Barberaren tipsar: Så fixar du frillan bäst när du är tunnhårig

Rör sig ditt hårfäste bakåt likt ett aldrig återvändande tidvatten? Lugn. Du måste inte raka av dig håret bara för att du är tunnhårig. Här ger barberaren Johan Rönnow sina bästa frisyrtips för tunnhåriga.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2016-10-06 09:51  |  Lästid: 2 minuter

Förr eller senare kommer alla män att tappa hår i någon grad, och det behöver inte vara en stor grej. Det menar barberaren Johan Rönnow som driver Roy & Son i Malmö och som gärna bidrar till att tvätta bort flint-skammen.

– Jag har haft trettioåriga kunder med det fylligaste håret någonsin som frågar om de är på väg att bli tunnhåriga. Det där är en rätt utbredd oro av någon anledning, säger han.

Varför tror du att det är så?

– Jag vet inte egentligen. Men det handlar väl lite om förebilder. Man ser nästan aldrig tunnhåriga hjältar i filmer till exempel. Man satte ju en tupé på Sean Connery när han skulle spela Bond, men privat var han helt cool med sin tunnhårighet och försökte inte dölja det alls.

Och då var han bara i 30-årsåldern! Men om man vill ha en frilla trots sin tunnhårighet. Vad passar bäst då?

– Generellt ska man tänka att kortare frisyrer passar bäst, men du behöver inte raka av allt för det. Oftast är det när folk försöker dölja sin tunnhårighet som den framträder som mest. Istället är det bättre att hålla håret som kortast just där man är som tunnhårigast.

Så om man till exempel har höga vikar, hur ska man tänka då?

– Har man höga vikar är det bästa att klippa kort runt dem. Många gånger kan det dessutom vara väldigt snyggt med höga vikar, det kan få ansiktet att framträda på ett bra sätt. Se bara på Jude Law! Om man istället sparar ut håret för att täcka vikarna kommer det ändå bara att se transparent och tunt ut.

Vad ska man undvika? 

– Man ska inte använda för mycket produkter som tynger ner håret. Vax är fettbaserat, så om du använder för mycket kommer håret bara att klumpa ihop sig och då blir det bara ännu mer transparent. Ska man styla är det bättre att föna håret med en bra saltvattenspray och använda ett bra thickening-schampo som får håret att se fylligare ut.

Något annat man bör tänka på?

– Att det inte är något konstigt att tappa håret. Det ska inte döljas. Man får göra det snyggaste av det man har helt enkelt.

Mer om tunnhårighet från Café:

7 myter om tunnhårighet krossade av en snubbe som vet

Så stoppar du tunnhårighet – experten tipsar

Läkare varnar för populära frisyren – gör dig tunnhårig

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 21:32