Bäst klädd i sammet – 3 sätt att bära vinterns hetaste material på

Martin Hansson  |  Publicerad 2016-11-22 10:12  |  Lästid: 2 minuter

Att sammet är ett av vinterns hetaste material har nog knappast undgått någon modeintresserad. Flera är säkerligen bekanta med den lyxiga sammetskavajen som enkelt går att bära till ett par smala jeans och boots för en rockig Saint Laurent-look. Men den här säsongen syns sammet på alla olika typer av plagg. Från bomberjackor och skjortjackor till skor och accessoarer. Cafés moderedaktör guidar till tre sätt att bära vinterns hetaste material på.

 

Rutigt1

1. Satsa på en skjortjacka i sammet

Få plagg har en lika hög modegrad i vinter som skjortjackan i sammet. Skjortjackan känns exklusiv och elegant men är också ett väldigt trendigt och avslappnat plagg. Gör det enkelt för dig och bär sammetsjackan till en typiskt vardagslook istället för att dressa upp den.

Så stylar du plagget: Gör som artisten The Weeknd och bär skjortjackan uppknäppt med en T-shirt under och ett par ljusa jeans.

 

sammet

2. Snygg i smokingjacka eller kostym i sammet

Varför inte passa på att rocka en laxrosa dubbelknäppt smokingjacka i sammet i vinter? Håkan Hellström stack ut med stil när han gästade Skavlan tidigare i år i ett av säsongens mest hajpade svenska plagg. Smokingjackan eller en kostym i sammet kommer garanterat att stjäla all uppmärksamhet på nyårsfesten.

Så stylar du plagget: Bär smokingjackan uppklätt tillsammans med en skjorta och fluga – eller så snor du stilen av Hellström och matchar med en polotröja under istället.

 

sammet

3. Bär bomberjacka

Bomberjackan med sin boxiga passform gör dig garanterat coolare. ASAP Rocky och Miguel är bara några av stjärnorna som under hösten visat hur du briljerar bomberjackan i sammet.

Så stylar du plagget: Bär bomberjackan med smala jeans och en vit T-shirt under för en lika stilren som snygg look.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-22 11:33