Det verkar som att R.E.M-låten ”It’s The End Of The World As We Know It” är den bästa coronalåten

R.E.M. 1985

Ja, i alla fall om man får tro iTunes topp 100-lista där den 33-åriga låten – post-coronavirusets explosion – gjort en oväntad comeback.

Lukas Nordén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-03-16 16:19  |  Lästid: < 1 minut

Coronaviruset sprider sig som en löpeld och allt fler länder har tagit i med hårdhandskarna för att stoppa spridningen av smittan i världen. Skolor stängs ner, större folksamlingar förbjuds och människor avråds från att resa utomlands. Oron kan man också se prov på genom några förändrade mänskliga beteenden: en liten harkling på tunnelbanan kan ge dig onda blicken och människor bunkrar upp – vilket lett till att flera hyllor står tomma i matbutikerna. I USA har oron över viruset tagit sig hela vägen in i medborgarnas spellistor – i form av superlåt av R.E.M från 1987.

Det är låten It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine) som I fredags gjorde entré på iTunes topp 100 i USA. Låtens lyssningar började öka några dagar efter att World Health Organization (WHO) gjort ett uttalande där coronaviruset konstaterades vara en pandemi.

Varför? En förklaring är att R.E.M.-frontmannen Michael Stipe i låten rabblar upp världsproblem som jordbävningar, orkaner och flygplan som flyger för lågt. Låten ligger för närvarande på plats 52 på iTunes topp 100-lista i USA, vilket faktiskt är 17 placeringar bättre än var den låg på Billboard-listan år 1987.

LÄS OCKSÅ: Café väljer 100 bästa låtarna 2019 – enda spellistan du behöver

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-16 16:31