Bästa höst- och vintertipsen från 3 stiliga killar på Cafés modekväll på Åhléns

Hamrén-knuten förvandlas till ”IT-knuten” när Cafés Joakim Almén matas av modetips från 3 stiliga killar på Cafés modekväll på Åhléns.

Joakim Almén | Foto: David Thunander  |  Publicerad 2016-10-13 14:19  |  Lästid: 4 minuter

Brrr… den här veckan har vi fryst – rejält. Halsdukarna har börjat titta fram och redan nu har många tjuvstartat med vinterjackorna. Men när är det egentligen okej att plocka fram vinterjackan? Och hur knyter man den där halsduken? Cafés Joakim Almén fångade in tre herrar på Cafés modekväll på Åhléns för att reda ut begreppen.

Simon-Osterling

Simon-Osterling-skor

Simon Österling

Snygg stil! Vad har du på dig i dag?

– Klassiska, svarta docs-skinnskor, ett par kostymbrallor från Won Hundred, en svart polo från Weekday och en jacka från COS. Väskan är morsans gamla från 90-talet, skulle jag gissa på.

Den här veckan har man ju dött höstdöden, vilka är dina främsta klädtips inför hösten?

– Jag älskar när jag tar fram långa, svarta, vinterkappan. Den är väldigt lång och går under knäskålarna. Längden vid knäna blir lite ängslig för mig som är så lång. Tipset är att ta fram vinterjackan lite tidigt om man inte ska köpa ny.

Vi är bara i oktober men det är redan svinkallt: när är det egentligen okej att dra fram vinterjackan?

– Jag har redan dragit fram den så den här och blir rak och fin när jag ska använda den. Jag kämpar på med lite tunnare grejer just nu. När man har någonting som man ser fram riktigt mycket emot vill man inte ta död på njutningen för tidigt. Jag hoppas att jag inte behöver använda den den här månaden. Helst slutet av november.

Rock, skor eller en schysst huvudbonad – i vilket plagg lägger man sin höstprioritering?

– Rocken!

I vanlig höstordning brottas man med HUR man knyter halsduken. Hamrén-knut eller inte: Hur knyter du din halsduk?

– Hamrén-knuten går bort. Den ska ju hänga sådär skönt avslappnat samtidigt som man vet att det är så medvetet att den hänger sådär avslappnat. Det är svårt. Det ska vara lite invirning, de ska se lite loose ut och gärna hänga ned på nån sida.

Hösten kan verka inbjudande för overdoing. Var går overdoing-gränsen för dig?

– Vilken spännande fråga. Den är jäkligt svår. Det är en hårfin gräns och väldigt mycket från individ till individ.

Jonnie-Hjalmarsson

Jonnie Hjalmarsson

Snygg stil! Vad har du på dig i dag?

– Jag har på mig Filippa K-byxor, Filippa K-skor, Filippa K-halsduk, Acne-jacka och COS-skjorta och en Filippa K-väska.

Den här veckan har man ju dött höstdöden, vilka är dina främsta klädtips inför hösten?

– Halsduken, ett par snygga skor och ett par varma byxor.

Vi är bara i oktober men det är redan svinkallt: när är det egentligen okej att dra fram vinterjackan?

– Det är lite efter väder, men det är okej att göra det redan nu.

Rock, skor eller en schysst huvudbonad – i vilket plagg lägger man sin höstprioritering?

– Rock!

I vanlig höstordning brottas man med HUR man knyter halsduken. Hamrén-knut eller inte: Hur knyter du din halsduk?

– Den ska vara lite loose, men man ska gärna slänga den lite över axeln och mötas i mitten, som man säger.

Hösten kan verka inbjudande för overdoing. Var går overdoing-gränsen för dig?

– Det finns ingen overdoing, bara man kan bära upp det och det är individuellt – karaktären efter klädsel. För min egen del är overdoing för mycket färg.

Kristofer-Persson
Kristofer-Persson-skor

Kristofer Persson

Snygg stil! Vad har du på dig i dag?

– En varm och härlig jacka med en härlig shearlingkrage, en Velour. Jag fryser alltid om halsen mycket så det är perfekt. Jeansen är från Weekday och ylletröjan är från Filippa K, skorna är Dr. Martens made in England-serie. Att de görs i England är ett undantag nu för tiden. Jag gillar verkligen färgen, jag har letat länge efter just den här bärnstensrödaktiga färgen.

Den här veckan har man ju dött höstdöden, vilka är dina främsta klädtips inför hösten?

– Jag landade från Tanzania för två dagar sen. Jag har inte riktigt landat i vädret. Men ylle hela vägen – ett skittråkigt tips, men jäklar vad bra det är. Och hitta yllet som är bra och inte bara sticks och jävlas. Det är nyckeln.

Vi är bara i oktober men det är redan svinkallt: när är det egentligen okej att dra fram vinterjackan?

– Så fort jag landade från Tanzania kände jag: nu jävlar skiter jag i det här. När man missar övergången från sommaren till höst, som jag gjorde när jag var borta de här veckorna, så är det all bets are off: nu är det bara att köra. Jag tog fram dunjackan och yllemössan första dagen. Jag slapp frysa in hösten i år – vinterjackan fram direkt.

Rock, skor eller en schysst huvudbonad – i vilket plagg lägger man sin höstprioritering?

– Skor faktiskt. Jag har rätt många skor, men slänger ofta bort några par när jag köper nya. Men det är några jag haft lite för kort tid alltså. Man ska alltid ha en bra uppsättning av läder och sneakers i de perfekta färgerna.

I vanlig höstordning brottas man med HUR man knyter halsduken. Hamrén-knut eller inte: Hur knyter du din halsduk?

– Solklart Hamrén-knuten som gäller! Nejdå, jag tycker man ser för många IT-halsdukar (som tjänstemän inom IT-sektorn bär, reds. anm.) på stan nu som är Hamrén-knutna. Det är 400 färger och långrandiga – de är hemska! Jag tycker det är väldigt svårt med halsduk med knut, jag har inte hittat den perfekta knuten.

Hösten kan verka inbjudande för overdoing. Var går overdoing-gränsen för dig?

– Jag har svårt för när man dyker på mer än två höstfärger på en gång. Man kan inte gå runt och se alltför mycket ut som en höstkliché. Det är för mycket för mig i alla fall.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:02