Hoppa till innehåll

8 snyggaste höstrockarna – så här ska du bära dem

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson visar hur rocken ska sitta just nu.

En stor fördel med hösten är att man får plocka fram höstrocken – ett plagg som definitivt kan lyfta ett annars väldigt enkelt klädval. Rocken är vinterhalvårets mest stilsäkra ytterjacka – och du bär den precis lika snyggt till en fin kostym som med en stor stickad tröja och jeans.

Rocken ger stora matchningsmöjligheter och det viktigaste att tänka på vid köp av en ny ytterrock är att du utgår från din egen stil. Eftersom rocken ofta är en dyrare klädinvestering kräver den en extra tanke kring exempelvis vilken färg du trivs bäst i eller vilken modell som passar din befintliga garderob.

Den mest trendiga rocken att bära hösten 2017 är den något längre modellen som slutar strax nedanför knäna. En annan populär modell är rocken med ett bälte i midjan, som påminner om en trenchcoat, fast i tjockare material. Oavsett om du väljer en klassisk helsvart rock eller föredrar en mer vågad modell i ett rutigt tyg så är utbudet hos såväl lyxmärkena som high street-kedjorna stort denna säsong. Satsa på en rock i färgerna mörkblått, svart, grått eller kamel för en snygg modehöst.

Modelegenden Tom Ford väljer grått med stora slag upptill i höst.
New York-baserade modechefen Alex Badia inspirerar till att bära en grå rock.
Rock och polotröja passar perfekt att kombinera ihop.

Parisiska klädmärket AMI visar hur du bär den svarta rocken snyggt i höst.
Styla rocken med rutiga byxor för en hög modegrad.

8 snyggaste modellerna just nu

Acne Studios, 8 295 kr

H&M Studio, 1 499 kr

Boss, 6 499 kr

Zara, 1 199 kr

Oscar Jacobson, 3 999 kr

Gucci, 33 100 kr

Tiger of Sweden, 5 999 kr

Filippa K, 3 899 kr

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.