7 bästa italienska restaurangerna i Stockholm är utsedda

Italiens största restaurangguide, Gambero Rosso, har utsett de bästa italienska restaurangerna i Stockholm.

| Foto: Adria Ristorante & Bar  |  Publicerad 2018-01-18 16:25  |  Lästid: 2 minuter

Det är Italiens största restaurangguide Gambero Rosso som har listat vart du hittar den bästa italienska maten i Stockholm. Varför inte äta italienskt ditt nästa restaurangbesök?

1. Mancini 

En restaurang som känns väldigt familjär. Det finns några få bord och en väldigt privat och elegant atmosfär. Mancini har en enastående vinlista där du kan välja mellan ca 4,000 olika italienska viner. Bokar du i god tid är det möjligt att få sitta mitt i vinkällaren bland stora flaskor och ost som dinglar i taket bredvid ljuskronorna. Kort sagt är det här den bästa italienska restaurangen i stan.

Typ av mat: Fine dining

Vart: Tunnelgatan, 1a

Genomsnittligt pris: 800 kr

2. Giro Pizzeria

Enligt Gambero Rosso den bästa italienska pizzerian i stan. Giro Pizzeria erbjuder 20 olika pizzor som är gjorda på ett klassisk napolianskt vis. Pizzan är både fluffig och elastisk tack vare erfarenheten av pizzaiolo (pizzabagaren) Matteo Bizzarro. En modern miljö, bra service och en uppsjö av goda glassar och cocktails gör att den här pizzerian har hela paketet.

Typ av mat: Pizza

Vart: Sveavägen 46

Genomsnittligt pris: 170 kr

Adria Ristorante & Bar.

3. Adria Ristorante & Bar

En livfull och ungdomlig atmosfär identifierar denna restaurang som öppnades i oktober 2016. Det är en effektiv konceptrestaurang med en multifunktionell matsal som både är en modern restaurang och en bar, med ett enkelt och centrerat kök.  Menyn ändras ofta och innehåller vissa fiskalternativ. En lysande vinlista med genomtänkta val.

Typ av mat: Vinbar

Vart: Tulegatan 10

Genomsnittligt pris: 450 kr

4. 450 Gradi

Det är väl värt ansträngningen att besöka denna mycket mysiga pizzeria med cirka 30 platser på Lidingö. Tillförlitlighet, kvalitet och noggrannhet är något du kan räkna med när du kommer hit. Det finns även ett fint urval av hantverksmässig öl och italienska viner. Om ett par månader kommer 450 Gradi att flytta till en helt ny plats vid havet tack vare investeringen av ex-fotbollspelaren Jesper Blomqvist som är delägare av pizzerian.

Typ av mat: Pizza

Vart: Jupitervägen 30, 181 63 Lidingö

Genomsnittligt pris: 130 kr

5. La Vecchia Signora

Beläget på Södermalm är det en typisk osteria där vin och stora rätter dominerar scenen. Vi föreslår att du börjar med steak tartare innan du går vidare till deras populära agnolotti ai tre  arrosti (fylld pasta med tre rostade kött), serverad med smör och salvia. Rum för cirka 50 platser och uteservering för varma sommarkvällar.

Typ av mat: Traditionell

Vart: Åsögatan 163

Genomsnittligt pris: 550 kr

6. Döden i grytan

Detta är en bra plats med ett brett utbud av italienska smaker och specialiteter. Bland förrätterna rekommenderas spagetti med musslor eller pappardelle med vildsvin. Vinutbudet är begränsat men det finns många intressanta val som sträcker sig från Etna till Langhe, Veneto och Marche.

Typ av mat: Traditionell

Vart: Norrtullsgatan 61

Genomsnittligt pris: 45 kr

7. Corvina Enoteca

Enoteca Corvina är en välkomnande hamn med noga utvalda produkter. På menyn finns fina carpaccios och à la carte-pasta med en stark punkt i ostar och härdade kött. Maten kan kombineras med sjuttio olika viner som serveras i glas.

Typ av mat: Vinbar

Vart: Kornhamnstorg 47

Genomsnittligt pris: 250 kr

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-18 17:23