Annons
Annons

trend-goodhood

Tänkt åka till London under sommaren? Gör det! Cafés modechef Daniel Lindström väljer 10 brittiska trendbutiksfavoriter.

* * *

trend-lncc

LN-CC
18 Shacklewell Lane
www.ln-cc.com

Annons

Inflytelserik webshop som även har fysisk butik/showroom i Dalston (kolla sajten för öppet­tider och tidsbeställning.) Sortimentet är ultramodernt – från nya hyllade svenska ­designern Anders Haal till Saint Laurent.

trend-nike-lab

Nike Lab
Arches 477–478 Bateman’s Row
www.nikelab.com

I en gränd i Shoreditch ligger Nikes butik för de limiterade produkterna som sällan går att hitta någon annanstans. Den här våren är en svart skaljacka från ACG (All Condition Gear) högst på önskelistan.

The Goodhood Store
151 Curtain Road
www.goodhoodstore.com

En extremt lyckad kombination av inredning och mode har gjort Goodhood till östra Londons främsta shoppingdestination. Man älskar ju ett ställe där man både kan köpa Neighborhood-­tröjor och möbler från Vitra.

trend-trunk

Trunk
8 Chiltern Street
www.trunkclothiers.com

Svenske Mats Klingberg driver Marleybones ­finaste klädbutik. Belägen mitt emot tokheta hotellet Chiltern Firehouse är det inte osannolikt att man stöter på internationella filmstjärnor här. Ljuvligt sortiment av moderna klassiker i bästa hantverk från Italien och Japan.

trend-supreme

Supreme
2–3 Peter Street
www.supremenewyork.com

Det tog 17 år för det legendariska skateboard­märket från New York att öppna en butik i London men succén lät inte vänta på sig. Bli inte förvånad om det är kö från gatan för att komma in.

trend-hostem

Hostem
41–43 Redchurch Street
www.hostem.co.uk

Till skillnad från flera andra butiker på östra Londons hetaste gata erbjuder arkitektritade Hostem ett utbud med mer edge och högre ­modegrad.I källaren finns ”The Chalk Room” där man både kan kolla på livekonserter, konst­ut­ställning och få plagg och accessoarer måttbeställda.

Dover Street Market
17–18 Dover Street
www.doverstreetmarket.com

Världens kanske främsta modebutik just nu alla kategorier. Vi rekommenderar i första hand källarplanet med modern japansk streetwear – ju fler trappor uppåt desto högre priser och modegrad.

Browns
27 South Molton Street
www.brownsfashion.com

Legendarisk familjedriven modebutik som legat på samma adress sedan 1970. Här har många brittiska designers, till exempel Alexander ­McQueen och John Galliano, sålt sina första kollektioner.

Present London
140 Shoreditch High Street
www.present-london.com

Sätter traditionella brittiska varumärken som
Macintosh, Tricker’s och Wolsey i ett modernt sammanhang när de blandas med japansk street­wear och sportkläder. Stort skosortiment.

Liberty
2 Great Marlborough Street
ww.liberty.co.uk

Fråga: Vilket är Londons främsta modevaruhus
– Selfridges, Harrods eller Harvey Nichols?
Svar: Liberty. Inte lika stort, inte lika många varumärken men mycket mer genuint och trevligt. Herravdelningen är i absolut världsklass. Ett givet stopp på Londonresan.

Daniel Lindström

* * *

Läs mer!

Kolla in sommarens bästa köp – här är 8 bästa t-shirtarna just nu

Dressa upp med shorts i sommar – här är de 11 snyggaste just nu

Shoppa coolare vintage i London – här är 10 bästa butikerna

Så klär du dig lite smartare i sommar – här är 11 bästa skorna just nu

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar