Hoppa till innehåll

Biraloppet ska samla in pengar för att fixa kylskåp på Systembolaget

Olle Arnell

Den 30 september anordnas Biraloppet i Stockholm, där reglerna är enkla: du får inte springa.

Här är loppet för dig som tänkt ”det vore kul att delta i ett lopp någon gång” men aldrig riktigt kommit dig för av olika anledningar. Något du desto oftare klarat av kanske är att ta några bira med kompisar? Tio bira rent av? Då är Biraloppet något för dig.

Reglerna för loppet är till synes enkla. Du startar på baren Gröna Jägaren på Södermalm och för att gå i mål ska du ha druckit tio öl och lyckats få med dig kvitto på samtliga öl tillbaka till målgången på Gröne Jägaren. Men det finns utmaningar, menar arrangören Jörgen Hjort.

– Det här är ett lopp med en jäkla massa utmaningar. Man ska orka dricka under lång tid, hålla sig lagom nykter och hitta den smartaste vägen mellan alla ställen, säger han till Stockholm Direkt.

Det enda som är förbjudet i loppet är att åka taxi och att springa, för att ”jogga är inte värdigt”. Än så länge väntas ca 100 personer delta i loppet som kostar 100 kronor i anmälningsavgift.

Arrangören bakom loppet är Bajenpartiet som fick 124 röster i valet 2014. Allt överskott från loppet går till den enda fråga man har på sin politiska agenda.

– Kall bira på bolaget är vår hjärtefråga. Vi vill verkligen driva frågan att Systembolaget sätter in kylskåp så man kan köpa kall öl, säger Jörgen Hjort till Stockholm Direkt.

Frågan om kall öl på Systembolaget kanske kan locka ännu fler än de förväntade 100 till att delta, är du sugen på att dricka tio öl för att stödja frågan behöver du anmäla dig via deras Facebooksida.

Andra sätt att kyla ölen på

Jonas Crambys saltknep – som kyler din öl på rekordfart

Här är kylklampen som är specialdesignad för öl

Ölröret som kyler din öl under jorden kommer förstås från Tyskland

Shoppingtips för ölälskare! 

Älskar du också öl – då behöver du de här öltofflorna till specialpris från Asos. Kolla in dem här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.