Bird Box-originalets slut är betydligt mörkare än Netflix film

Sandra Bullock med sina två barn i Netflix-filmen Bird Box.

Början av 2019 års stora filmsnackis är den dystopiska Netflix-rysaren ”Bird Box”. Men visste du att slutet – SPOILER ALERT! – är betydligt mörkare i boken som agerar förlaga till filmen?

Joakim Almén | Foto: Netflix  |  Publicerad 2019-01-07 11:04  |  Lästid: 2 minuter

Netflix-filmen Bird Box är något av talk of the town bland filmer just. De flesta man snackar med verkar ha sett filmen där Sandra Bullock spelar mamman Malorie som täcker för ögonen med en ögonbindel på henne och sina barn för att skydda sig mot monster – och de flesta verkar ha en åsikt om den.

Filmens popularitet (det är den mest streamade Netflix Originals-filmen någonsin) har fått ringar på vattnet och i slutet av förra veckan gick Netflix ut med en varning där de uppmanade folk att INTE täcka ögonen med en ögonbindel och delta i den virala ”skräckleken” ”Bird Box Challenge”.

Du som ännu inte klivit in i Bird Box-båten och sett filmen uppmanas sluta läsa här – om du inte vill att slutet ska spoilas.

Slutet av boken Bird Box är betydligt mer dystopiskt än filmens.

Slutet av boken Bird Box är betydligt mer dystopiskt än filmens.

Filmen slutar med att Malorie (Sandra Bullock) och hennes barn, som i filmen heter flicka och pojke, når ett litet samhälle i en gammal skola. Slutet av boken Bird Box, som filmen baseras på och som är skriven av Josh Malerman, är liknande – fast betydligt mörkare. I boken har de flesta av invånarna i det lilla samhället – inklusive barnen – ögonbindlar på sig, fast de är på en säker plats. Medan det i filmen är fritt fram att glida runt utan förtäckta ögon.

Bird Box regissör Susanne Bier har förklarat filmens något durigare slut för Polygon:

– Filmen är något mer positiv. Filmen är, i många aspekter, annorlunda mot boken, samtidigt som den också är väldigt road i densamma. Boken har också ett typ av positivt slut, men jag ville inte göra en apokalyptisk film som inte har ett hoppfullt slut. Jag vill inte att publiken ska lämna med en dyster känsla. Det är inte riktigt vad jag tror på … Det finns en hoppfull ton i vissa värderingar som jag verkligen uppskattar. Det tycker jag var enormt viktigt.

Tja, de flesta gillar väl lyckliga slut – speciellt om det innebär att två småbarn inte är avsiktligt förblindade.

Sandra Bullock med sina barn i filmen ”Bird Box”.

Ljust!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-08 23:49