Bisarra trenden: TikTok-användare doppar testiklar i soja för att se om de kan känna smak

Man som skriker rakt ut i en bil,

Och det har bara gått en månad på det nya decenniet.

Markus Aamisepp | Foto: TIkTok  |  Publicerad 2020-01-22 13:35  |  Lästid: 2 minuter

Tack vare sociala medier har vi sett flera konstiga trender komma och gå – vissa besvärligare än andra. Flockdjur som vi är har vissa av oss engagerat oss i allt från de uråldriga internetaktiviteterna ”plankning ”och ”The Harlem Shake” till de mer moderna ”Birdbox challenge” och ”The Bottle Cap challenge”.

Utmaningarna och trenderna brukar vara simpla, rätt platta men åtminstone någorlunda förnuftiga. Någonting som inte kan sägas om den nya TikTok-trenden där vissa användare börjat smörja in sina testiklar med soja för att se om de kan känna smaken av såsen

Användaren @matthewlush gnider in härligheten med den asiatiska kryddsåsen.

Anledningen? Under 2013 utfördes ett experiment på möss där forskare hittade smakreceptorer i gnagarnas pungkulor. De vetenskapliga fynden bubblade nyligen till ytan ännu en gång – vilket är orsaken till att killar på sociala medier nu lägger upp videor på sig själva när de oljar in familjelyckan med den svarta kryddsåsen.

Börjar du botanisera bland dessa besvärliga videor kommer du antagligen att tro att dina nedre regioner faktiskt kan känna smak. TikTok-människorna gör nämligen teatrala läten när den mycket salta såsen vidrör pungen, för att därefter propagera för att de får ett smakintryck i munnen.

Men så är det inte. Dina kronjuveler kan inte uppfatta smak.

– Jag hatar att vara den där läkaren som förstör det roliga. Men nej – fakta stödjer ingen som helst sanning i att testiklar kan känna smak i den traditionella meningen, säger läkaren Kieran Kennedy till tidningen Men's Health.

Även @axljames påstod att hans kulpåse kunde känna smak.

Enligt läkaren finns det flera studier på att testiklar har smakreceptorer. De flesta av studierna har dock undersökt djur, vilket innebär att det inte är helt säkert att människor har exakt samma anatomi.

– Att det kan finnas smakreceptorer i testiklarna är väldigt intressant. Men det betyder tyvärr inte (åtminstone tråkigt för TikTok-användarna) att det finns några bevis på att de kan känna smak, säger Kieran Kennedy.

Att vissa av användarna påstår att de känt en saltig smak i munnen beror enligt läkaren på att ditt lukt- och mentala minne orsakar känslan. Det fungerar ungefär som att tänka på en sur citron vilket kan få din mun att börja producera saliv och känna en subtil smak av citrusfrukten.

Ja, då lägger vi detta bakom oss och försöker leva mer värdigt resten av 2020.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-01-22 13:35