Här är Twitter-trenden som gör väntan på ett vaccin någon procent mer uthärdlig

Twittertrend 1 mars vs 1 april

Om mars månad kändes som ett år – hur lång tid kommer då april att kännas?

Lukas Nordén | Foto: Twitter  |  Publicerad 2020-04-02 15:57  |  Lästid: < 1 minuter

Vem hade kunnat förutspå denna verklighet vid årsskiftet? Vi lever för närvarande i en dyster dystopi som kommer påverka vårt vardagliga liv ett bra tag till. Endast tre månader av året har passerat och de flesta kan väl vara överens om att man redan längtar nio månader framåt, till nästa nyårsfirande.

Förra veckan beslutade Sverige att förbjuda folksamlingar på över 50 personer. Enligt Tom Britton, som är professor i matematisk statistisk, kan halva svenska befolkningen komma att smittas under april månad och påpekar därför också betydelsen av att fortsätta den sociala distanseringen.

– Om det är någon månad som man ska göra sig själv och andra en tjänst genom att stanna hemma så är det nu i april, säger Britton.

Men för att sprida glädje och värme, och samtidigt hålla modet uppe, under dessa tuffa tider har Twitter-användare världen över bidragit till den pågående Twitter-trenden ”1 mars vs 1 april”. Det är folk som tröttnat på karantän-situationen och den sociala distanseringen som jämför hur livet såg ut innan och efter coronaviruset tvingat oss till självisolering. Resultaten kan få vilken dålig dag som helst (det vill säga de flesta nu för tiden) att bli lite bättre.

Känner du igen dig i några av de här ”1 mars vs 1 april”-jämförelserna?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-04-02 15:57