Buda på svensk sporthistoria – Björn Borgs gamla tennisracketar säljs på auktion

Björn Borg med sitta gamla träracket.

Ett (trä)stycke svensk idrottshistoria kan bli ditt. Just nu ligger nio av Björn Borgs gamla tennisracketar uppe till försäljning hos auktionsfirman Bukowskis.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2024-03-12 09:03  |  Lästid: 2 minuter

En sån här chans att köpa Björn Borgs gamla träracketar får du förmodligen bara en gång i livet. Just nu ligger nio tennisracketar i trä från Björn Borgs karriär uppe till försäljning på auktionsfirman Bukowskis sajt. Racketarna är framtagna specifikt för Björn Borg med önskemål om vikt och utformning.

Den unika racketsamlingen har tillhört Borgs gamla tennistränare Lennart Bergelin, en person som alla som kan sin tennishistoria vet vilket enormt inflytande han har haft på svensk tennis.

Foto: Bukowskis

När Lennart Bergelin avled 2008 gick racketsamlingen i arv till sonen Niclas Bergelin och nu finns för första gången möjligheten att buda hem ett stycke svensk tennis- och sporthistoria. Samtliga racketar är signerade av den elvafaldige Grand Slam-vinnaren och kommer med certifikat utfärdade av Björn Borg själv.

Prisbilden just nu är förhållandevis human, ledande budet för osträngat Donnay-racket från 1982/1983 är ”bara” 8 700 kronor. Men räkna med att priserna kommer att stiga – auktionen avslutas nämligen på söndag 17 mars.

Dyrast då?

För närvarande är ett speciellt framtaget FILA prototyp-racket i trä 1977/1978 den främsta dyrgripen sett till högsta bud. Ledande budet i skrivande stund ligger på 30 000 kronor.

Sugen på att ge dig in budgivningen? Auktionen hittar du här.

Dyrgripen i samlingen! Foto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Foto: Bukowskis
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-12 09:14