Hoppa till innehåll

”Black Panther”-stjärnan blir delägare i Premier League-klubb

Michael B Jordan
Joakim Almén

Förra året köpte superstjärnan Ryan Reynolds in sig i det engelska femteligalaget Wrexham. Nu följer amerikanska skådespelaren Michael B. Jordan sin kollegas investerarspår när han blir delägare i Premier League-laget AFC Bournemouth.

Hur många gånger har man läst om att fotbollen i USA är på intressemässig och kommersiell frammarsch? Svar: oräkneligt antal gånger.

Men nu kanske det våras på riktigt för ”soccer” i staterna. Det vilt kämpande amerikanska fotbolls-VM-laget med sympatiske Leeds-spelaren Tyler Adams i spetsen gav intresset för sporten på hemmaplan en ytterligare skjuts. Dessutom arrangerar det tidigare inte så galet fotbollsintresserade landet fotbolls-VM 2026 tillsammans med Kanada och Mexiko.

Tyler Adams var en av USA:s bästa spelare i VM i Qatar. Foto: Getty Images

Utöver de sportsliga framgångarna för det amerikanska laget i VM har Hollywood-skådisen Ryan Reynolds drabbats av plötslig fotbollsmani och förvärvade, tillsammans med It’s Always Sunny in Philadelphia-mannen Rob McElhenney, under 2021 det engelska femteligalaget Wrexham. Något som gaskat upp allmänhetens intresse ytterligare för fotbollen i USA.

Fotbollsfantasten Ryan Reynolds. Foto: Getty Images

Dessutom är Drake och LeBron James passiva investerare i den italienska storklubben AC Milan, som ägs av riskkapitalbolaget RedBird Capital investments som också bland annat äger basebollaget New York Yankees.

Nu ger sig nästa amerikanska kändis in som ägare i den europeiska toppfotbollen. Den här gången är det Black Panther– och Creed-stjärnan Michael B. Jordan som investerat i en brittisk fotbollsklubb. Det handlar om det i dagsläget inte så sexiga laget AFC Bournemouth. Men ändå – en Premier League-klubb som för närvarande ligger över nedflyttningsstrecket på en 14:e plats.

Kieffer Moore är en av Bournemouths mest profilerade spelare. Foto: Getty Images

Bakom förvärvet av AFC Bournemouth står den 78-årige miljardären Bill Foley, som bland annat ägare NHL-laget Vegas Golden Knights, och Michael B. Jordan leder en minoritetsägargrupp. Hollywoodskådisen ska bland annat jobba med ”internationaliseringen och den globala marknadsföringen av klubben” uppger Bill Foleys bolag Cannae Holdings i ett uttalande.

Det återstår att se vad effekten av Michael B. Jordans delägarskap blir – och om eller hur Bournemouth kommer att Vegas Golden Knightifieras med allt vad det fyrverkeri- och eldshowsmässigt innebär.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.