”Black Panther”-stjärnan blir delägare i Premier League-klubb

Michael B Jordan

Förra året köpte superstjärnan Ryan Reynolds in sig i det engelska femteligalaget Wrexham. Nu följer amerikanska skådespelaren Michael B. Jordan sin kollegas investerarspår när han blir delägare i Premier League-laget AFC Bournemouth.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2022-12-14 14:55  |  Lästid: 2 minuter

Hur många gånger har man läst om att fotbollen i USA är på intressemässig och kommersiell frammarsch? Svar: oräkneligt antal gånger.

Men nu kanske det våras på riktigt för ”soccer” i staterna. Det vilt kämpande amerikanska fotbolls-VM-laget med sympatiske Leeds-spelaren Tyler Adams i spetsen gav intresset för sporten på hemmaplan en ytterligare skjuts. Dessutom arrangerar det tidigare inte så galet fotbollsintresserade landet fotbolls-VM 2026 tillsammans med Kanada och Mexiko.

Tyler Adams var en av USA:s bästa spelare i VM i Qatar. Foto: Getty Images

Utöver de sportsliga framgångarna för det amerikanska laget i VM har Hollywood-skådisen Ryan Reynolds drabbats av plötslig fotbollsmani och förvärvade, tillsammans med It’s Always Sunny in Philadelphia-mannen Rob McElhenney, under 2021 det engelska femteligalaget Wrexham. Något som gaskat upp allmänhetens intresse ytterligare för fotbollen i USA.

Fotbollsfantasten Ryan Reynolds. Foto: Getty Images

Dessutom är Drake och LeBron James passiva investerare i den italienska storklubben AC Milan, som ägs av riskkapitalbolaget RedBird Capital investments som också bland annat äger basebollaget New York Yankees.

Nu ger sig nästa amerikanska kändis in som ägare i den europeiska toppfotbollen. Den här gången är det Black Panther- och Creed-stjärnan Michael B. Jordan som investerat i en brittisk fotbollsklubb. Det handlar om det i dagsläget inte så sexiga laget AFC Bournemouth. Men ändå – en Premier League-klubb som för närvarande ligger över nedflyttningsstrecket på en 14:e plats.

Kieffer Moore är en av Bournemouths mest profilerade spelare. Foto: Getty Images

Bakom förvärvet av AFC Bournemouth står den 78-årige miljardären Bill Foley, som bland annat ägare NHL-laget Vegas Golden Knights, och Michael B. Jordan leder en minoritetsägargrupp. Hollywoodskådisen ska bland annat jobba med ”internationaliseringen och den globala marknadsföringen av klubben” uppger Bill Foleys bolag Cannae Holdings i ett uttalande.

Det återstår att se vad effekten av Michael B. Jordans delägarskap blir – och om eller hur Bournemouth kommer att Vegas Golden Knightifieras med allt vad det fyrverkeri- och eldshowsmässigt innebär.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-12-14 14:59