BOSS hyllar Freddie Mercury med ny kollektion

En bild på en sjungande Freddie Mercury på en scen samt tre inklippta t-shirts

Det tyska modemärket hyllar Queens legendariska sångare med ett gäng tröjor i tre färger.

Robin Åberg | Foto: Getty & Boss  |  Publicerad 2022-06-21 15:43  |  Lästid: < 1 minuter

Boss är mitt inne i ett gäng lanseringar av klädkollektioner som går under namnparaplyet Legends som, precis som namnet antyder, hyllar olika legendariska figurer. Nyligen lanserade Boss en kollektion inspirerad av boxarlegenden Muhammad Ali och idag släpps en kollektion tröjor som hyllar Freddie Mercury. Boss själva skriver i ett pressmeddelande att ”varumärket och Freddie Mercury delar en vilja att bryta normer att leva sitt liv på egna villkor”.

Invävt i detta koncept är även att en (okänd) del av kakan från försäljningen går till en välgörenhetsorganisation som stöttar ikonens hjärtefrågor. I detta fall går en andel av försäljningen till Mercury Phoenix Trust som jobbar för att bekämpa HIV/AIDS globalt.

Kollektionen består av sex t-shirts och en luvtröja med svartvita tryck av Mercury i sitt esse, det vill säga live på en scen. Varje plagg bär Mercurys autograf och en t-shirt bär även Mercury-citatet ”I’m not going to be a star. I’m going to be a legend” vilket onekligen rimmar väl med kollektionen.

Färgerna går i svart, vitt och i en stark gul som inspirerats av den jacka Mercury bar under Queens sista turné 1986. Hur normbrytande själva plaggen är lämnar vi åt var och en att avgöra. Vi hade önskat att de helt enkelt släppt en replica av den gula jackan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-06-21 16:13