Hoppa till innehåll

Café väljer de 17 hetaste tv-serierna 2019

Markus Thörnhammar

Café berättar vilka serier som du högst troligt kommer att sträckkolla nästa år.

LÄS OCKSÅ: Café väljer 2019 års hittills bästa tv-serier

2019 går flera kioskvältare i mål. Intrigerna i Westeros ska få sin slutliga upplösning i Game of Thrones och det är dags att ta avsked av internerna på Litchfield i Orange is the New Black. Andra omtyckta titlar trummar på och återkommer med efterlängtade nya säsonger, däribland Stranger Things och Better Call Saul. 

Givetvis innebär också ett nytt tv-år nya serier. 80-talets kokainimpregnerade Wall Street och 90-talets undre värld i Boston är två av miljöerna som man kommer kunna stifta bekantskap med.

Här kan du läsa allt om de senaste filmerna, nyaste trailers och om de hetaste skådespelarna just nu >

Här kan du läsa om de bästa tv-serierna just nu, nya trailers och kommande premiärer >

1. True Detective | Premiär 14 januari (HBO)

Mahershala Ali spelar huvudrollen i tredje säsongen av True Detective. Foto: HBO

Den snudd på sönderkramade första säsongen av True Detective följdes upp av en betydligt mer styvmoderligt behandlad andra säsong där Colin Farrell och Vince Vaughn lufsade runt med bekymrade miner i åtta avsnitt. Men eftersom hoppet är det sista som lämnar människan är ändå förväntningarna höga inför denna tredje säsong där oftast utmärkta Mahershala Ali gör den bärande rollen som en polis som inte kan släppa ett – du gissade det – mystiskt brottsfall.

Trailer för tredje säsongen av True Detective:

2. Black Monday | Premiär 20 januari (HBO)

Don Cheadle spelar en av huvudrollerna i nya serien Black Monday

Seth Rogen ligger, i egenskap av exekutiv producent, bakom den här svarta komedin som utspelar sig kring 80-talets Wall Street. Titeln anspelar på tidernas största börskrasch och i en av huvudrollerna ser vi Don Cheadle som en kokainstinn börsmäklare.

Trailer för Black Monday:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=110&v=G2u4nCtyBCo

3. Broad City | Premiär 24 januari (Comedy Central)

2019 innebär sista säsongen av Broad City

Abbi Jacobson och Ilana Glazers stundtals skabrösa och våldsamt underhållande New York-irrfärd får ett slut i och med denna femte säsong. Radarparet kommer emellertid att fortsätta utveckla nya format för Comedy Central.

Trailer för sista säsongen av Broad City:

4. Good Omens | Premiär TBA (Amazon video)

Michael Sheen och David Tennant i "Good Omens"

De två kultförfattarna Terry Pratchett och Neil Gaimans skrev tillsammans Good Omens 1990. Sedan dess har fansen av densamma hoppats på en tv-version, som nu alltså blir verklighet. Handlingen? En demon och en ängel försöker rädda jorden från undergång. Den stjärnspäckade rollistan innefattar bland andra Michael Sheen, David Tennant, Jon Hamm, Nick Offerman och Frances McDormand.

Trailer för Good Omens: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=66&v=2ZSXlNRRoGU

5. The Witcher | Premiär TBA (Netflix)

Henry Cavill spelar huvudrollen i nya Netflix-serien The Witcher

Stålmannen Henry Cavill iklär sig rollen som häxkarlen Geralt i adaptionen av polacken Andrzej Sapkowskis klassiska fantasyböcker (vilka de senaste åren också utgjort grunden för en serie framgångsrika tv-spel). Som Café tidigare har rapporterat kommer serien till dels regisseras av svenska Charlotte Brändström. Mer polsk fantasy åt folket!

Teaser-trailer för The Witcher:

6. City On a Hill | Premiär TBA (Showtime)

Kevin Bacon spelar en av huvudrollerna i City on a hill

Matt Damon och Ben Affleck producerar det här kriminaldramat som bygger på en originalidé av den senare. I en av huvudrollerna ser vi karaktärsskådespelaren Kevin Bacon som en korrupt FBI-veteran i 90-talets brottshärjade Boston.

7. Watchmen | Premiär TBA (HBO)

Leftovers-skaparen Damon Lindelof ligger bakom Watchmen som har premiär på HBO nästa år

Damon Lindelof, mannen bakom Lost och The Leftovers, sig an serieklassikern i vilken superhjältar behandlas som fredlösa. Trent Reznor och Atticus Ross står för nyskriven musik, vilket borgar för suggestiv och inte helt solig inramning. Damon Lindelof har själv aviserat att serien kommer att innehålla delar av originalstoryn (vilken också iscensattes i den underskattade filmversionen från 2009) men samtidigt vara anpassad för samtiden.

8. Orange is the New Black | Premiär TBA (Netflix)

2019 innebär sjunde och sista säsongen för Orange is the new black

Netflix har meddelat att den sjunde OINTB-säsongen också kommer att bli den sista. Med andra ord är det dags att ta ett långsamt farväl av internerna på Litchfield. Och även om seriens protagonist, Piper Kerman, har fått lämna anstalten så kommer Taylor Schilling att porträttera karaktären även i denna sista säsong.

9. Game of Thrones | Premiär 14 april (HBO)

Sista säsongen av Game of Thrones.

Efter snart åtta års tid är det slutligen dags för 2010-talets kanske största tv-serie att gå i mål. Den sista säsongen kommer att bestå av sex avsnitt och den senaste trailern spär ytterligare på de redan upptrissade förväntningarna.

Se trailern för sista säsongen av Game of Thrones:

10. Big Little Lies | Premiär TBA (HBO)

Big Little Lies får en andra säsong
Foto: HBO

Alexander Skarsgård, gjorde i det närmaste rent hus vad gäller amerikanska tv-utmärkelser efter sin insats som den – milt uttryckt – inte allt för sympatiske Perry Wright i Big Little Lies. Huruvida Bajenfantasten Skarsgård kommer att reprisera rollen är ytterst osäkert, givet avslutningen på den hyllande första säsongen. Klart är dock att både Nicole Kidman och Reese Witherspoon återkommer i den andra säsongen.

11. Fosse/Verdon | Premiär TBA (FX)

Michelle Williams och Sam Rockwell spelar huvudrollerna i nya serien Fosse/Verdon

Broadways okrönte kung, tillika Hamilton-skaparen Lin-Manuel Miranda är en av de exekutiva producenterna bakom Fosse/Verdon som – just det – utspelar sig i musikalvärlden. Närmre bestämt handlar serien om relationen mellan det legendariska show business-paret Bob Fosse och Gwen Verdon, vilka gestaltas av Sam Rockwell och Michelle Williams.

12. Stranger Things | Premiär 4 juli (Netflix)

Tredje säsongen av Stranger Things är hett emotsedd av många

Frosseriet i 80-talsnostalgi, Stranger Things, etablerade sig snabbt som en av de mest uppskattade originalserierna från Netflix. Produktionen av den hett emotsedda tredje säsongen har dragit ut på tiden men i reklamfilmen för den fiktiva gallerian Starcourt Mall som släpptes för några månader sen antyds att Stranger Things återkommer sommaren 2019.

Teaser för säsong 3 av Stranger Things

13. Pennyworth | Premiär TBA (Epix)

I serien Pennyworth får tittarna följa Batmans butler

I den här nya serien som utspelar sig i Marvelkonkurrenten, DC Comics, universum berättas historien om Bruce Waynes butler Alfred Pennyworth. Detta i en prequel till historien om Batman där tittarna får följa den unge Alfred.

14. Cosmos: Possible Worlds | Premiär i mars (Netflix)

Neil deGrasse Tyson kommer återigen att upplysa om rymdens mysterier

Allas vår favorit-astrofysiker, Neil deGrasse Tyson, fortsätter att folkbilda den kunskapstörstande tv-konsumenten i denna uppföljning på 2014 års Cosmos: A Spacetime Odyssey. I den nya säsongen tar man ett grepp på nätta frågor som mänsklighetens framtid och – som titeln antyder – andra planeter.

Trailer för Cosmos: Possible Worlds

15. Black Mirror | Premiär TBA (Netflix)

Populära sci-fi-serien Black Mirror får en ny säsong 2019

Den brittiska sci-fi-dystopin återkommer till mångas glädje någon gång i början av 2019. Den femte säsongen av teknikrysaren kommer enligt uppgift innehålla ett interaktivt avsnitt där tittaren ges möjlighet att fatta beslut som påverkar handlingen.

16. Better Call Saul | Premiär TBA (Netflix)

Bob Odenkirk i Better Call Saul.
Better Call Saul fortsatte att ge oss tv-seriegodis i långsamt tempo med sin fjärde säsong.

Den moraliskt flexible advokaten Saul Goodman fortsätter att stå till förfogande för Albuquerques kriminella element. Den femte säsongen av Breaking Bad-spinoffen har ännu inget spikat premiärdatum men besked väntas i början av 2019.

17. Taboo | Premiär tidigt 2019 (BBC/FX)

Tom Hardy i tv-serien Taboo

Efter att ha peggat upp för en fortsättning, i och med den monumentala cliffhanger som avslutade seriens första säsong, beräknas Taboo återkomma i början på 2019. Nya möjligheter att räkna Tom Hardys gubbgrymtande med andra ord.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.