Brad Pitt spelar militär med underbett och söderdialekt – igen

Underskatta aldrig ett robust underbett och Arkansasljudande tugg när krig nalkas! Vi ser med spänning fram emot War Machine på Netflix.

Joel Linde | Foto Netflix  |  Publicerad 2017-03-31 12:59  |  Lästid: 2 minuter

Den snart 54-årige Brad Pitt har (enligt IMDB) 77 filmer på sitt CV som skådespelare. Något förenklat spelade hans fördelaktiga utseende en central del när filmer valdes under 80- och 90-talen, för att sedan glida över till mer actionbetonat under 00-talet, med Snatch, Fight Club, Troja, Mr. & Mrs. Smith… och så vidare.

Under det senaste decenniet har den gode Pitt dock fått en än mer nischad roll, som hårdnackad, erfaren militärofficer, företrädelsevis med underbett och en tydlig tuggtobaksaura.

Det första och tydligaste exemplet på denna karaktär är naturligtvis Inglourious Bastards från 2009, där han spelar underbettets general, löjtnant Aldo Raine.

Nästa gång Pitt fick snagga sidorna riktigt tight och sticka ut hakan (om än betydligt mindre än i Inglourious Bastards) var 2014 då han spelade Don 'Wardaddy' Collier. Visst, underbettet är inte övertydligt här, men antydan finns där, inte minst i Wardaddys röst.

Och nu ska trippeln fullbordas. Den 26 maj har filmen War Machine premiär på Netflix, där Brad Pitt spelar general Glen McMahon – en karaktär som klippt och skuren för ett redigt underbett. Att döma av hur bra de tidigare filmerna med detta bett – jag menar grepp – har varit, har vi oerhört höga förväntningar på War Machine.

Se trailern nedan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:10