Hoppa till innehåll

Här är den ultimata ölryggsäcken

Markus Thörnhammar

Varm, skakad och därmed skummad öl efter en lång skogsvandring kan nu vara ett minne blott tack vare den här svävande ryggsäcken.

Visst, att ge sig ut och i skog och mark är härligt. Men det bästa med friluftslivet är väl ändå ölen man unnar sig när man slår sig ner vid lägerelden efter en lång vandring? En överhängande våda har emellertid gäckat friluftsentusiaster ända sedan öl på burk populariserades: varm och på tok för skummande öl som legat och skumpat i ryggsäcken en hel dag längs Sörmlandsleden, vilket i sin tur äventyrar hela njutningsmomentet.

Nu finns dock en lösning på det här angelägna problemet då Arboga Bryggeri, i samarbete med den amerikanska tech-startupen Lightning Packs, har utvecklat världens första ölryggsäck med anti-skakteknik. Ryggsäcken ifråga tillämpar en revolutionerade stabiliseringsfunktion som är testad av den amerikanska armén, vilken visuellt ger illusionen av att den ”svävar” orörligt i luften när man går eller springer med den.

Smakar det så kostar det: ölryggsäcken går loss på 6 995 kronor.

– Vi brygger öl för att förgylla tillvaron efter en lång dag ute i skog och mark. Problemet är att när man bär öl i ryggsäcken blir den skummad och ljummen. Och vem känner inte igen frustrationen och besvikelsen av att en öl exploderar i ansiktet på en när man känt att man gjort sig förtjänt av den? Det är slut med det nu, säger Marcus Friari, Brand Manager på Galatea, i ett pressmeddelande.

Fakta: Arbogas ölryggsäck

• Stabiliseringstekniken håller öl i ryggsäcken oskakad.
• Ryggsäckens kylande del rymmer 6 stycken 50 cl. öl.
• Minskar belastningen på rygg och nacke med upp till 86 procent vid vandring.
• Lättnaden för vader, axlar, rygg och nacke minskar risken för skador.
• 30L kapacitet (inklusive kylande del).
• Vattenresistent.
• Tekniken är testad av den amerikanska militären.

VIDEO: Så ser det ut när ölryggsäcken ”svävar”

Öl-ryggsäcken tillverkas i limiterad skala och kostar 6 995 kronor, inklusive frakt. Den finns att beställa här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.