Bubbelglöggen är tillbaka – för dig som inte orkar blanda själv

Glöet glögg 2019

Är detta årets mest glamourösa julglögg?

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-11-27 09:34  |  Lästid: 2 minuter

Att jul utan glögg inte är jul på riktigt är sedan gammalt. Men efter fyra glöggtäta adventsfiranden samt diverse mellandagar där muggar töms och bägare svingas kan den sedvanliga kryddryckssmaken blir lite uttjatad. Men hur ska man då bära sig åt för att inte gå miste om smaken av julen, undrar du kanske?

Genom att blanda glöggen med bubbel, såklart.

Resultatet blir inget mindre än det mousserande glöggvinet Glöet. Med två vunna priser och ett länsat lager redan i november i fjol är det inte en överdrift att kalla den glamourösa juldrycksvarianten för en favorit bland det svenska folket.

Nu är de alltså tillbaka igen, dessutom åtföljd av det nya tillskottet GLÖET White Sparkling Glögg – ett mousserande vin smaksatt med klassiska glöggkryddor med en twist av bakat äpple.

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel” är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till företaget bakom Glöet.

Rent smakmässigt har Glöet – du gissade det – juliga toner med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.

Flaskorna säljs för 99 kronor på systembolaget och går även att beställa.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-11-27 09:49