Första bubbelglöggen har kommit till systemet – nu slipper du blanda själv

Den som velar mellan bubbel och glögg på julminglet kan nu få båda i ett.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2018-11-15 10:46  |  Lästid: < 1 minuter

Glögg-sangria, G&T-glögg, Limoncello-glögg och glögg-hot-shots. Ja, den ädlaste av juldrycker kan avnjutas på lika många vis som det finns julskivor med avdankade artister. Men nu landar den kanske mest glamorösa variationen i Systembolagets sortiment: bubbelglögg. Detta i form av det mousserande glöggvinet Glöet.

Drinkar som på olika sätt kombinerar glögg och bubbel har varit en smygande trend i flera år men Glöet är alltså den första färdiga drycken av det här slaget på marknaden.

– När man själv blandar en drink av glögg och mousserande vin blir drycken lätt för söt. Det visade sig vara rätt svårt att utveckla receptet för Glöet. Vi ville att drycken serveras kyld, men många kryddor får en sträv smak i låga temperaturer. Vi jobbade i flera år med utvecklingen innan vi hittade balansen mellan kryddmängderna och sötheten som täcker över strävheten, men vi är väldigt nöjda med slutresultatet, säger Anette Raunio som är vd för Glöet.

Nu är systemets första bubbelglögg här

Glöet finns i två olika varianter

Rent smakmässigt har Glöet – du gissade det – juliga toner med aromer av apelsin, citron, kanel, ingefära, vanilj och russin, och en flaska kostar 89 kronor. Flaskorna säljs på ett tiotal Systembolag, men går också att beställa.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-15 10:49