Annons

Han klipper ihop kändisar till nya personer – och resultatet är oslagbart roligt

Ta två kända namn, slå ihop dem, och gör en bild. Det är tanken bakom Kalle Mattssons blogg "Buffalo Bill Gates", som får oss på Café att dumfnissa – och The Cardigans-Nina att vilja ge honom en tungkyss.


1. Allt började med att Kalle Mattsson fick namnet ”George Michael Jackson” på hjärnan, och ville se hur den personen såg ut.
george-michael-jackson
2. Sedan dess har han gjort över 100 bilder som publicerats på bloggen Buffalo Bill Gates samt varje vecka i Aftonbladet.

Annons

pelegolas


3. ”Jag ser det delvis som ett utmattningsskämt, att en del av det roliga är att jag håller på med den här grejen  mer än vad som kanske verkar sunt,” säger Kalle Mattsson.

cher-guevara

4. Humorn uppstår när personer som våra hjärnor i vanliga fall håller i sär pressas ihop till en och samma bild, förklarar han.

tumblr_inline_ni9w14BSCJ1s6vj1w


5. ”Vår hjärna är besatt av att identifiera och kategorisera människor, och de här bilderna tjuvkopplar den mekanismen.”

leonardo-davicii


6. ”Bilderna görs liksom klart av betraktarens hjärna och då slår den en liten volt inne i kraniet eftersom resultatet egentligen inte är rimligt.”

 ernst2
7. ”Loggan på bloggen beskriver innehållet rätt bra. En bajshögsemoji med hjärna. Högt och lågt.”

tumblr_inline_nd7bod3kLt1s6vj1w

8. I september förra året blev bilderna till en bok med namnet ”Robocoprah Winfrey”.

robocoprah-winfrey

9. Den hårda skarven i bilderna är gjord med flit: ”Det vore nästan lättare att photoshoppa ihop dem perfekt, men jag vill att halva jobbet ska ske i huvudet på den som kollar.”

antikrister

10. Särskilt kul blir det när svenskar kombineras med mer globala fenomen, menar Kalle Mattsson.

tumblr_inline_nl3z9y6zbC1s6vj1w

11. ”Glappet mellan de två personerna blir som störst då, som i Peter Harryson Ford”

tumblr_inline_nq3p6eL6751s6vj1w_500

12. Men det är av förklarliga skäl bilderna på de internationella kändisarna som fått störst spridning, bland annat den på Vladimir Putin.

putintin
13. ”Engelska The Sun hörde av sig, men det jag sa nej till. Har man uppfunnit Page 3 Girl kan man liksom dra åt helvete,” säger Kalle Mattsson.

Gilla Cafe.se på Facebook

26633-64a02ebede38443f9082cd31ee3f8463

 

14.  Den mest otippade reaktionen kom i dagarna, när Nina Persson från the Cardigans lade upp en av bilderna på sin Instagram. ”Hon skickade en tungkyss-emoji till mig. Det var hyfsat oväntat,” säger Kalle Mattsson.

cardiguns-and-roses

Om du gillar bilderna här ovanför finns de och många fler att köpa som prints på Kalle Mattssons webbshop.

Och glöm inte att följa Café på Facebook!

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar