Café korkar upp en ny blogg

Nu bubblar det på sajten, ni har väl inte missat att vi blivit fler? Möt vår nya dryckesbloggare Andreas Grube, som bjuder dig på vinprovningar, barrundor och bästa köpen inför helgen. Hej Andreas, vad är du för en? – En 40-årig småbarnspappa, född och uppvuxen i Stockholm. Jobbar till lika delar som skribent och musiker. […]

Publicerad 2014-01-08 12:00  | Lästid: 2 minuter | Johan Hurtig
andreas-grube

Nu bubblar det på sajten, ni har väl inte missat att vi blivit fler? Möt vår nya dryckesbloggare Andreas Grube, som bjuder dig på vinprovningar, barrundor och bästa köpen inför helgen.

Hej Andreas, vad är du för en?
– En 40-årig småbarnspappa, född och uppvuxen i Stockholm. Jobbar till lika delar som skribent och musiker. Inom journalistiken dryckes- och matskribent sedan några år tillbaka, och inom musiken just nu med egna bandet Nåden och som kapellmästare i en ny show med Henrik Dorsin.

Vad är så kul med drycker?
– För mig är det njutningen av smakupplevelsen. Jag får kickar när jag dricker eller äter något riktigt gott. Det är också ett sätt att njuta av stunden här och nu på ett väldigt koncentrerat sätt. Kanske låter pretentiöst, men likväl sant.

Sammanfatta din blogg för oss.
– Tips på goda grejer att dricka, men också inspiration och tips som förhöjer själva dryckesupplevelsen. Sen blir det såklart en del från min vardag: provningar, krogbesök, barhäng. Man får följa med hem till mitt kök och ut på resor och turnéer.

Vad kan vi vänta oss framöver?
– Att få läsa om intressanta profiler, goda drycker, bra krogar och spännande nyheter. Och säkert lite trams. Det kommer också bli en del om mat. För mig går dryck och mat hand i hand och att hitta lyckade kombinationer är lika kul som gott.

Vad ska jag välja för vin när jag är på restaurang?
– Om du har råd, lägg några hundringar extra på vinet. Påslaget är procentuellt störst på de billiga vinerna, så högre upp i prisnivå får du också mer pang för pengarna. Ett annat bra tips är att välja viner från länder på väg upp. Till exempel Portugal istället för erkänt svindyra klassiska regioner som franska Bordeaux.

Dina tre bästa tips när det gäller drycker, snabbt!
– 1. Smaka så mycket du bara kan, så att du lär dig vad du gillar. 2. Temperera vinet rätt. En bra tumregel: Lägg in det röda i kylen en halvtimme innan det ska serveras, och ta ut det vita en halvtimme innan det serveras. 3. Underskatta inte glasens betydelse. Drick till exempel inte champagne ur så kallat coupeglas, det är bortkastade droppar!

Läs bloggen på drickbart.cafe.se.

Dela på Facebook
Tweeta