Hoppa till innehåll

Sportprofilerna i stor genomgång: Självklart ska Zlatan spela VM

Johan Forsberg

Ska Zlatan spela VM? Det här är vad landslagsspelare, journalister och experter svarar på frågan.

Vi har dammsugit tyckarvärlden, sociala medier, tidningar och bloggar, i hopp om att få någon klarhet i om folk vill ha med Zlatan till sommarens VM-slutspel.

Den ende som vet hur Zlatan kommer göra nästa år är såklart Zlatan själv. Vill han spela VM är det svårt att se vad som skulle stoppa honom. Och tills han själv har bestämt sig lär övriga fortsätta att spekulera.

Marcos Rojo, lagkamrat i Manchester United avslöjade nyligen till argentinsk media att han frågade Zlatan om han ville göra en comeback i landslaget.

– Jag sa till ”Ibra” att han borde åka nu när de är i VM men han sa nej. Men jag vet inte… För mig måste han åka, säger Rojo. Han är som ett djur, säger Marcos Rojo i en intervju som citerades i Sportbladet.

De 47 personerna i vår undersökning innehåller folk som spelar själva i landslaget, arbetar som experter i teve, journalister, artister och före detta fotbollsproffs.

Och av dem vill åtta av tio (85 procent) vill ha med Zlatan Ibrahimovic till VM i Ryssland, något som går emot Expressens och Aftonbladets tidigare undersökningar, som visade på att majoriteten av det svenska folket inte vill ha med anfallaren i sommar.

– Om det är upp till mig så kommer jag leverera honom personligen, skriver till exempel Zlatans agent Mino Raiola till Expressen.

Bland ”vanliga kändisar” är resultatet såklart mer spretigt, Jessica Almenäs vill till exempel ha en frisk (och formtoppad) Zlatan till VM.

– Det var ett lagjobb av rang och precis så har det känts detta kvalet. Det råder ju ingen tvekan om att Zlatan är en av världens bästa fotbollsspelare men jag tror också att det kan påverka lagkänslan att ha en sån fixstjärna, sade artisten Måns Zelmerlöw i en intervju med Betsson.

– De har smält samman nu, det här har vi gjort ihop, sa Fredrik Wikingsson i Breaking News.

Så här svarar sportprofilerna

JA (40 st/85%):

NEJ (5 st/11 %):

TVEKSAMMA (2 st/ 4%)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.