Hoppa till innehåll

Café väljer 5 svenska (snygga!) solglasögonnyheter

Jack Nicholson i solbrillor sittandes i en bil
Tom Cehlin Magnusson

Café väljer blågula bågar.

Sommaren är redan här, och tiden väntar inte på någon. Att försöka hitta ett par solglasögon som passar är något av ett helvete för de allra flesta. Att försöka dechiffrera vilken form ens huvud har eller, ännu värre, stå i en butik och prova sig fram är fruktansvärt. Man är aldrig naknare än när man står och stirrar in i en sådan där smal spegel och hoppas på det bästa.

Hur som helst, Cafés redaktion har rotat bland glassiga pilotbrillor, färgade bågar och fyrkantiga former och fastnat för fem svenska märken som alla lanserar nyheter i sommar.

Chimi

1 300 kr

Pilotbrillorna är tillbaka i stor stil sedan några år tillbaka. En av de snyggaste modellerna är dessa från Chimi.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Axel Arigato

1 500 kr

Statementbågar från Axel Arigatos nylanserade solglasögonkollektion. Finns även i sköldpaddsmönstrat och med orangetintade linser.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Oh My Eyes

1 395 kr

Det nystartade svenska varumärket Oh My Eyes gör maximalistiska solglasögon i kvalitetsmaterial.

Läs mer om produkten eller köp den här.

EOE

2 200 kr

EOE Eyewear inspireras av Norrland och gör hållbart producerade solglasögon i miljövänligtvänligt acetat. Deras sommarkollektion hämtar sina former från träsnideri.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Sun Buddies

1 400 kr

Coola Sun Buddies gör konsekvent sommarens snyggaste solbrillor för den trendkänslige. Dessa bågar heter Zinedine, bara en sådan sak.

Läs mer om produkten eller köp den här.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt King Magazine.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.