Cafés EM-svep: Podiedryck, norrmän och passionerade italienare

Italiens fotbolsslandslag och Erling Haaland

Cafés EM-svep är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-EM 2021. Häng med!

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-06-17 12:20  |  Lästid: 2 minuter

Café hårdbevakar EM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-EM:s alla hörn.

1. Passionerade italianos är allas favoritlag

Passionerad nationalsång givetvis. Foto: Getty

Har du inte hängt med i svängarna men vill framstå som att du ändå har koll är det bara att säga saker som ”Italien ser jäkligt starka ut i år” eller ”har Italien varit bäst eller har de bara mött dåligt motstånd?” för alla älskar Italien just nu.

Den på gränsen till parodiskt passionerade nationalsångsinsatsen och de italienska gesterna är så mycket lättare att köpa när de spelar så underhållande som de gör, resultaten går deras och Sverige slipper stå för motståndet.

2. #CocaCola-/aguagate fortsätter!

Locatelli var planens gigant i gårdagens möte med Schweiz; Locatellis Coca Cola-markering var inte gigantisk – men det var en markering och #aguagate fortsätter. Jämfört med Ronaldos aguamarkering var det här mer ”jag vill synas” än ett kraftigt ställningstagande. Gårdagens Cola-protest får två plus.

Får i se något liknande från de svenska spelarna? Inte enligt Albin Ekdal som på gårdagens presskonferens kommenterade (angående Pogbas ölmarkering) att ”nu dricker jag öl så för mig är det inga problem”.

Skottlands John McGinn passade på att driva med hela dryckescirkusen när han äntrade podiet för presskonferens.

3. Norges stjärnor på semester

De norska fotbollsspelarna har semester och visst är det svårt att inte känna lite skadeglädje över att Erling Haaland (som är för bra för Norge) spänner musklerna vid poolen istället för på fotbollsplan?

4. Sveriges knepiga matchstart

Janne Andersson visar hur man tackar chefen för att man får springa ifrån jobbet tidigare. Foto: Getty

”Jag har gjort en liten koll på kontoret och det visar sig att nio av tio vill se matchen. Men visst, vi kan säga till alla att vi inte godtar någon form av underhållning på jobbet om du vill men jag skulle råda dig att släppa lite på tyglarna här”

Imorgon är det dags för landslagets andra match, vinst där och avancemang till nästa fas är nästintill garanterad. För oss som inte kör hantverkartider på fredagar (slutar jobba klockan ett) kan det bli ett knussel att ta sig iväg till matchstart.

Problemet fanns även under VM 2018 där vissa matcher startade så tidigt som 14.00!! Då skrev chefredaktör Kristofer Steneberg ihop en lista med vattentäta argument för att slippa ifrån jobbet lite tidigare. Listan är lika aktuell nu och du hittar den här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-17 13:14