Cafés modechef om Ribbing och Tom Fords shortsförbud: ”Man får såklart ha vad man vill.”

Vid sidan av språkrörs-avhopp och Eurovision Song Contest verkar en av de viktigaste frågorna just nu handla om shortsens vara eller icke vara i stadsmiljö.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-05-10 15:23  |  Lästid: 2 minuter
shorts-i-stan

Cafés stilbloggare Gustav Broström och modechef Daniel Lindström.

Sommarvärmen har kommit till landet och den senaste veckan är vädret allt vi pratat om. Kläder efter väder säger man ju, men inte om man får tro DN:s folkvettsexpert (vad är ens det?) Magdalena Ribbing eller modeskaparen Tom Ford.

”Ett av landets mest omdebatterade ämnen de senaste åren. Shortsdebatten”. Så inleder Metro en intervju med nämnda folkvettsexperten (igen: vad är det?) Ribbing som idag publicerade en egen spalt på DN.se angående den heta frågan.

”Shorts är ett förträffligt plagg, utmärkta på stränder, i skogen, i trädgårdar, när man sportar, eller om man har ett arbete av sådan typ att shorts är den lämpligaste klädseln, exempelvis trädgårdsarbete och andra kortbyxvänliga jobb” skriver hon på DN.se. Hon gillar alltså inte de här männen (länk till Buzzfeed).

Längre ner i spalten skriver hon att shorts inte bör bäras i stan:

”Och min uppfattning kvarstår: gärna shorts, men inte i stan, butiken, museet, på konserten, bio, allmänna transportmedel och andra ställen där man inte enbart möter sina närmaste.”

Även Tom Ford har uttalat sig om shorts i veckan – och han tycker inte heller att shorts passar sig i stan. Till tidningen Another Man Magazine säger han det rakt ut:

– En man bör aldrig ha shorts i stan. Flip-flops och shorts i stan är aldrig okej. Shorts ska bara bäras på tennisbanan eller stranden.

En tydlig hållning från de båda, som åtminstone får oss att undra. Det är ju varmt. Jättevarmt. Måste man gå runt och svettas? Vi frågade helt enkelt någon som borde veta – Cafés modechef Daniel Lindström – vad han tycker om att bära shorts i stadsmiljö.

Daniel-Lindstrom-acne

Daniel Lindström i shorts. På Acne-visning. Inte på stranden. Inte på tennisbanan.

Får man ha shorts i stan?

– Det töntigaste som finns är att säga vad man får och inte får göra. Det är elitistiskt och omodernt. Man får såklart ha vad man vill. 

När bör man inte ha shorts?

– Det beror på vilket jobb du har. Ska jag in på banken och söka ett lån och personalen sitter i shorts, då vänder jag i dörren. Vissa restauranger är såklart mer uppsträckta än andra. Jag skulle inte gå på Sturehof här i Stockholm i shorts, däremot skulle jag kunna göra det på Brillo.

– Ett par surfshorts hör kanske inte hemma i stan, i stan passar så kallade dressade, lite längre shorts bäst. 

Men man får ha shorts i stan?

– Ja, självklart får man det.

Bra, det var nästan så att man började tvivla där ett tag. Vill ni ha tips på snygga shorts att bära i sommar har Daniel listat sina favoriter här.

daniel-lindstrom

Daniel Lindström. I shorts. I stan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-05-19 09:08