Hoppa till innehåll

Cafés modechef väljer sommarens bästa espadrillos

Daniel Lindström

Daniel Lindström listar säsongens soligaste köp.

Om du tänkt att använda dina espadriller till en dressad outfit rekommenderar vi enfärgade modeller, gärna i beige eller grått. Eftersom sommarkostymen oftast är ljus är det snyggast och mest elegant med en enkel basfärg på fötterna.

Trendigt från Prada

När Miuccia Prada och Raf Simons visade sin sommarkollektion 2022 placerade man catwalken på en strand i södra Italien där modellerna gick genom sanden ner i vattnet. På fötterna hade de färgstarka espadriller som matchade mönstrade skjortor och korta shorts. 5 400 kr.

Olivfärgat från The Resort Co

Svenska The Resort Co startade sitt varumärke med lyxiga flipflop-sandaler. Nu är sortimentet breddat, både med kläder och andra accessoarer. Bland annat dessa fina skor som är handgjorda i Spanien av hållbara material. Ett måste på semestern. 1 400 kr.

Mönstrat från Saint Laurent

Nu höjer vi modegraden. Saint Laurent använder sitt signifikativa leopardmönster på märkets espadriller i sommar. Tänk dig dessa tillsammans med ett par nedblekta jeans – en vinnarkombo! Sulan är delvis tillverkad av gummi för att hålla längre. 3 100 kr.

Prisvärt från Zara

Färgstarka espadriller från spanska Zara som är perfekta på vilken sommarresa som helst. Man kan tycka att detta pris också är det rimliga för en så enkel skomodell som det faktiskt är. En annan fördel är att de är extremt lätta att packa ner. 299 kr.

Lyxigt från Brioni

Har du sett den ikoniska reklamkampanjen med Brad Pitt i smoking från Brioni? Om man översätter den bilden till sommar kan man enkelt föreställa sig Hollywood-stjärnan med dessa på fötterna. Tillverkade i finaste mocka och med läderdetaljer. 5 400 kr.

Klassiskt från Castañer

The real deal. När man pratar om espadriller är det alltid spanska Castañer som nämns som originalmärket. De startade tillverkningen redan 1776, så här finns minst sagt mycket arv och hantverkskunskap. Bär med shorts eller upprullade chinos. 900 kr.

Läs mer om hur Café jobbar med affiliate här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.