Cannes: Bill Murray återupplivar dubbla klock-looken

Under filmfestivalen i Cannes gjorde Murray som Fidel Castro och säkrade upp med en klocka på vardera handled.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-07-19 15:20  |  Lästid: 2 minuter

Ett tidlöst men samtidigt tidssäkert sätt att visa att man är en man med mycket på gång är att bära två klockor. Att kolla klock-appar i mobiltelefonen tar alldeles för lång tid, när du väl får upp tiden i New York kanske den där auktionen du skulle buda på redan är klubbad, för att ta ett storfräsarexempel.

Inför visningen av Wes Anderssons nya storfilm The French Dispatch på filmfestivalen i Cannes sågs Bill Murray (som spelar en av huvudrollerna) posera i en avslappnad semesterfarsa-look med shorts, kortärmad skjorta i komplicerat mönster, sån där Panamahatt varannan semestersnubbe över 35 har och två klockor, en på vardera handled.

Foto: Timex & Afound

De två klockorna är båda eleganta i sin enkelhet men vitt åtskilda när det gäller prisklass. På högerhanden bar Murray en Timex Easy Reader, en enkel klocka du finner i var och varannan klockaffär världen över och med ett pris som ligger på strax över 500-lappen.

På vänsterhanden däremot bar Murray en Cartier Tank. Den må visserligen inte vara lika lätt att läsa av som tidigare nämnda ur men osar desto mer av Hollywood-lyx. Klockan som har en design baserad på första världskrigets pansarvagnar (därav namnet) kostar allt ifrån 15 000 och uppåt.

Att bära två klockor är i sig inte så galet som det verkar då det ger bäraren en taktisk fördel jämfört med de som bara bär en klocka. Med ett enkelt dubbelarmslyft kan du kolla tiden i både Cannes och säg, Hollywood. Denna taktik användes bland annat av Fidel Castro, som ofta sågs bära två Rolex, en Submariner och en GMT-Master, på vänster handled. Den ena var satt på Kubansk tid och den andra (enligt sägnen) efter tiden i Moskva för att hålla koll på Nikita Chrusjtjov.

Chrusjtjov och Castro (med dubbla armbansdur) i Moskva. Foto: Getty

Även den amerikanske generalen Norman Schwarzkopf var känd för att dubbla upp när det kom till klockor. Under Kuwaitkriget hade han en inställd på tiden i Saudiarabien och en på amerikansk östkusttid.

Norman Schwarzkopf. Foto: Getty

Även Prinsessan Diana, Johnny Depp och Marlon Brando har setts bära dubbla urverk och varför inte? Har man två klockor man gillar är det väl bara att köra på men är man rädd om sina klockor är det bäst att bära dem på varsin handled så de inte gnager mot varandra.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-19 15:27