Annons

Carlsbergs storsäljare blir 100% ekologisk: ”Smaken sitter inte i procenten”

Försäljningen av alkoholfri öl ökar samtidigt som allt fler väljer ekologiskt. Nyheten från Carlsberg är både och.

Olle Arnell
Carlsbergs storsäljare blir 100% ekologisk:

carlsberg-alkoholfri-ekologisk

Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl, både hemma och på restaurang. Försäljningen av alkoholfri öl på Systembolaget har ökat med 66% de senaste två åren i takt med att alternativen blir allt fler.

Annons

Samtidigt ökar vår vilja att välja det ekologiska alternativet både vad gäller mat och dryck, något som Carlsberg anammat.

Ölen som tidigare hette Carlsberg Non Alcoholic får nu namntillägget Organic och är 100% ekologisk.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Det fina med öl är att smaken inte sitter i procenten, och vi ser att medvetenheten kring smak och innehåll har ökat när det kommer till öl. Allt fler konsumenter vill dricka både alkoholfritt och ekologiskt, därför är vi glada över att nu kunna kombinera det gröna med det alkoholfria, säger Karin Atterfors, ansvarig för öl på Carlsberg Sverige i ett pressmeddelande.

Nästan var tredje alkoholfria öl som säljs i Sverige är från Carlsberg och den här nyheten underlättar alltså för dig som vill dricka både alkoholfritt och ekologiskt!

Snabbfakta: Vad är ekologiskt öl?

Tillsammans med vatten är malten ölets huvudsakliga ingrediens och för att ett öl ska räknas som ekologiskt måste minst 95 % av innehållet vara ekologiskt odlad.

Näringen hämtas från det omgivande ekosystemet och konstgödsel med kväve används inte. I Carlsberg Non Alcoholic Organic är 100% av all kornmalt ekologiskt odlad.

Den nya ölen finns nu på Systembolaget, i dagligvaruhandeln och på restauranger. Pris på Systembolaget 11:50 SEK. I samma veva gör man även sorterna Carlsberg Hof och Carlsberg 3,5 % 33cl helt ekologiska.

 

Annons

Dela (10)
Tweeta

Annons


Laddar