Champagnesmak först ut i Swedish Match nya snuskoncept

Alla snusare som gillar omväxling kan se fram emot en ny snussmak varannan månad framöver, i nya konceptet Small Batch.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-12-15 09:38  |  Lästid: < 1 minut

Lagom till jul och nyår lanserar Swedish Match ett nytt snuskoncept. Under namnet Small Batch kommer de att släppa en ny snussmak varannan månad i limiterad upplaga om 10 000 dosor.

Första omgången av Small Batch släpps idag och snuset är smaksatt med champagne. Du kan dock inte valsa in på närmaste tobaksaffär och köpa den, utan dosan säljs endast på Swedish Match egna butiker, där den kostar 45 kronor.

Café har fått provsmaka snuset och olikt en del tidigare smaksatta snus smakar den här faktiskt champagne. Utan att vara allt för dominant i smaken så känner man tydlig champagnesmak och den första smaken i serien lovar gott för kommande smaksättningar.

Vidare kan nämnas att snuset kommer i form av en white-prilla och de själva beskriver smaken som ”brödig tobakssmak med inslag av citrus, pomerans, fläder och äpple samt aningen tropisk frukt”.

Vad nästa smak i Small Batch-sortimentet kommer att bli återstår att se, nästa släpp kommer i februari och sedan varannan månad därefter.

– Small Batch-konceptet är dels ett sätt för oss att erbjuda våra snusare en särskild smakupplevelse varannan månad, dels ett sätt att ta emot feedback och se om de produkter vi lanserar kan bli intressanta för vår ordinarie produktportfölj, säger Maria Nicholl ansvarig för marknadsinnovation på Swedish Match i ett pressmeddelande.

Snuset finns till försäljning i Swedish Match fyra egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre samt på deras hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar