Annons

Dicks husbygge är det mysigaste du kan se på tv i sommar

Tröttnat på repriser och Ernst Kirchsteiger i din sommar-tv – men är ändå sugen på härligt byggmys i serieform? Då är Dick Bewarp och hans ”Cowboykåk” verkligen något för dig.

Markus Thunberg
Dicks husbygge är det mysigaste du kan se på tv i sommar

Dick Bewarp framför en del av sin kåk.

När Skavlan tog semesteruppehåll gjorde man det med en tillbakablick över säsongen i form av en pik till svensk sommar-tv. Tillsammans med Niklas Källner gjorde den norske tv-giganten sig lustig över hur likadana alla svenska sommarprogram är. Från att programledaren blir hämtad på en packmoppe, grillar något, bygger något och bjuder på något halvdjupt om sig själv. Och det finns något i den där spaningen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Svensk sommar-tv är inte så himla spännande. Ernst bygger sitt hus, Rickard Olsson snackar med någon gubbe, allsången tuffar på (ibland med en ny programledare som först känns lite fel med sedan blir helt rätt) och Kalle Moraeus har en scen någonstans i landet.

Välkommen in i värmen (nåja) hos Dick Bewarp och hans program Cowboykåken i SVT. I åtta halvtimmesavsnitt ska den här före detta stockholmaren bygga en stor jäkla kåk av trädstockar, utan att ”ens ha byggt en fågelholk innan”. Dick har spelat in allt videomaterial själv och guidar bland tekniker för att barka av en trästock till hur man ansöker om bygglov.

Han är en ”programledare” som har den där svåra egenskapen sympatisk, är rak och älskvärd. Vi får också lära känna hans hundar, hans närmaste grannar och genom dem den jämtländska bygden och andan.

Men allra främst blir man som tittare oerhört sugen på att bygga något stort av trädstockar, stenar och grus. Gräva något. Cowboykåken får en att inse att människan, trots att vi kommit på Iphonelurar utan sladd, avokadomackor och bowls, är skapad för att bygga feta grejer med händerna. Och det är inte illa pinkat för ett tv-program.

Tipstack till Kjell Häglund på TVDags.

Cowboykåken finns på SVT Play. Följ Cowboykåken på Facebook här.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar