Då har The Last of Us premiär på HBO Max

The Last of Us HBO Max

Ett av världens bästa tv-spel genom tiderna ska bli tv-serie – om bara ett par månader är det premiärdags.

Joakim Almén | Foto: HBO Max  |  Publicerad 2022-11-03 15:35  |  Lästid: 2 minuter

Det är lätt att förstå varför kommande HBO Max-serien The Last of Us är het tv-seriepotatis. I ena handen har du ett av världens mest kritikerrosade tv-spel genom tiderna, det post-apokalyptiska 10 av 10-spelet Last of Us, och i den andra har du Chernobyl-skaparen Craig Mazin som tordes vara en garant för att huvudkaraktärerna Joel och Ellies mörka äventyr inte blir kattskit som tv-serie. Nämnda huvudroller spelas av The Mandalorian-mannen Pedro Pascal och Game of Thrones-kvinna Bella Ramsey.

För dig som inte är bekant med Playstation-spelet utspelar sig serien i ett post-apokalyptiskt USA där ett svampvirus utplånat stora delar av populationen och förvandlat de flesta kvarvarande människorna till så kallade clickers – som närmast kan beskrivas som zombies.

Serien baseras på det första spelet i serien där Pascal och Ramsays karaktärer Joel och Ellie måste ta sig ur Boston och färdas vidare i USA i jakt på hopp för en framtid för mänskligheten.

I ett tidigt skede var svenske stjärnregissören Johan Renck tänkt att regissera det första avsnittet, men schemakrockar satte stopp för planen. Trots det har serien svenskkoppling i registolen. Svensk-iranske Ali Abbasi, som bland annat har hyllade filmen Gräns på sitt cv, kommer regissera ett av seriens nio avsnitt.

Den första trailern till HBO:s storsatsning landade för drygt en månad sen och nu har The Last of Us också fått premiärdatum. Den 16 januari 2023 är det premiärdags för vad som kan komma att bli en av 2023 års mörkaste, och förhoppningsvis, bästa tv-serier.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-03 15:48