Hoppa till innehåll

Då öppnar Hernö Gin sin bar i Stockholm

Hernö Gin och Hornsgatan 1

Grattis ginkonnässörer! Snart finns det en cocktailbar i Stockholm tillägnad den folkliga alkoholhaltiga drycken.

Det går bra för svensk sprit. Smalnar man av det ytterligare kan man säga att det går riktigt bra för svensk gin. Under slutet av 2020 utsågs inte mindre än två svenska ginsorter till världens bästa, varav Härnösandsdestilleriet Hernö Gin var en av ginproducenterna som belönades för sin ypperliga produkt.

Hernö grundades 2011 och i år fyller man alltså tio år, något man tänker fira på bästa expanderingsvis. Under slutet av förra året meddelande man att det finns planer på att öppna en bar i Stockholm 2021. Nu står det klart var och (ungefär) när baren öppnar.

Någon gång under sommaren kommer Hernö slå upp bardörren till Hernö Gin Bar på Hornsgatan 1 – ett centralt beläget läge nära Slussen och Södermalms digra utbud av barer och restauranger.

– Det blir drygt två hundra kvadratmeter Hernö Gin-känsla i fantastiskt fina lokaler som gjorda för oss och de upplevelser vi vill kunna servera våra gäster, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Hernö Gin Bar öppnar på Södermalm i Stockholm under sommaren 2021.

Tanken är att den 200 kvadratmeter stora lokalen ska vara en cocktailbar och en ginprovningslokal. Vid entréplan ligger cocktailbaren, där gäster kan dricka cocktails i en miljö som Hernö själva menar ”går i linje med upplevelsen av Hernö Gin”. En trappa ner ligger en kombinerad bar med provningslokal, där förbokade sällskap kan bättra på sin kunskap om gin i allmänhet och Hernö Gin i synnerhet. Och såklart: dricka – förlåt smaka – en jäkla massa gin.

Hernö Gin Bar öppnar på Hornsgatan 1 på Södermalm i Stockholm någon gång under sommaren 2021.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.