Då släpps Hanks och Spielbergs uppföljare till Band of Brothers

Kombinationen Steven Spielberg och Tom Hanks visade sig vara succéartad i samband med såväl Band of Brothers som den uppföljande serien The Pacific. Nu återförenas de äntligen för vad som ser ut att bli ännu en riktigt fängslande andra världskrigsskildring.

Jonas Strandberg | Cred: Apple TV+  |  Publicerad 2023-10-05 16:04  |  Lästid: 2 minuter

Apple TV+ släpper nu de första bilderna från krigsdramat Masters of the Air – den helt nya serien från Steven Spielberg, Tom Hanks och Gary Goetzman som också producerade Band of Brothers och The Pacific.

Masters of the Air beskrivs i ett pressmeddelande som ett actionfyllt drama som följer den sanna historien om en amerikansk bombflygsdivision under andra världskriget. Vid premiären den 26 januari släpps de två första avsnitten av totalt nio. Därefter släpps ett nytt avsnitt i veckan fram till den 15 mars 2024. Den påkostade serien baseras på boken med samma namn av Donald Miller.

Exekutiv producent Gary Goetzman berättar om projektet:

"Masters of the Air är en hyllning till de tappra män i den åttonde flygdivisionen, som genom sitt mod och brödraskap bidrog till att segra över nazisterna under andra världskriget. Tom och Steven har alltid velat filmatisera vad vår författare Don Miller kallat för en ’unik händelse i krigsföringens historia’."

På den stjärnspäckade rollistan finns Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Rafferty Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook och Ncuti Gatwa.

Det har gått 13 år sedan The Pacific hade premiär. Låt oss hoppas att det varit värt väntan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-10-05 16:06