Hoppa till innehåll

Daniel Redgert är inte längre Schulman-klanens Simba

Joel Linde

Daniel Redgert byggdes upp som ett ”PR-geni” i Alex och Amanda Schulmans regi – men efter att han lämnade Schulmans PR-byrå verkar gräddfilen vara tokslut för västeråsaren.

Daniel Redgert har kommit från ingenstans och blivit en av Mediesveriges favoritpersoner på några år (nummer 1 enligt en säljtext för hans egen bok). ”Ingenstans” är i det här fallet Västerås, därifrån han åkte med tåget till Stockholm varje onsdag för att med lite tur springa in i någon bloggare på Spy Bar som kunde hjälpa honom in.

Han stalkade och tjatade till sig ett jobb (han har berättat det så själv) som PR-chef på systrarna Schulman/Widells produktionsbolag. Tillsammans med Schulmans, Eklunds och massor av hashtags stöptes han om till ”PR-geniet Redgert”.

Han var Schulman-klanens Simba, och som 25-åring kände han att det var dags för en självbiografi som fick titeln Vem fan är han?? för att understryka att det fanns en tid då folk faktiskt inte visste vem han var.

Boken handlar om Redgerts resa, från Västerås till Stureplan.

Därför är jag idag glad, snart fem år senare, att kunna beställa in gratis rosé hos Anders Timell i Amanda Schulmans kommentarsfält på Instagram likt andra byter blöjor på sina barn. Inte för roséns skull, utan symboliken i det. Att idag få möta vaktens blick. Betyda någonting. Existera”, har han skrivit på sin blogg.

Så långt var allt gott mellan Schulman och extrasonen ”Dannis”. Amanda Schulman postade till och med en kärleksförklaring på Instagram efter att han släppt sin bok.

Så många kärleksförklaringar blev det dock inte i pressen. Så här skrev Kristoffer Andersson på Aftonbladet, i artikeln med rubriken ”Sorglig jakt på makt och status”:

”Den enklaste sak i världen vore att utföra ett stilistiskt attentat på Vem fan är han??. Oftast är innehållet antingen medvetet provocerande (”i somras åkte jag till New York för att networka och hänga med Fredrik Eklund. Och ja, jag åkte business class”) eller bara fånigt (”Den bästa skolan är att själv tänka till”). Men framför allt är Vem fan är han?? en sorglig text.”

Och den här recensionen signerad Marcus Berggren på Nöjesguiden, med rubriken ”Daniel Redgert – Hur fan mår han??” var inte heller särskilt smickrande:

”Boken eller foldern eller vad fan vi ska kalla det innehåller också handfasta “tips”… oftast i stil med: var ett rövhål, skit i andra, exploatera arbetarklassen… såna grejer. Ett härligt tips som jag fastnade för var att “det är härligt att låtsas vara någon annan”. Som jag till exempel: när jag läste boken låtsades jag vara en person som inte läste den. Jävlar vad bra det kändes.”

Efter ”PR-geni”-hyllningarna och en förmodligen framgångsrik bokrelease har Daniel Redgerts följarantal på Instagram stigit – så även hans ambitioner, vad det verkar. Redgert ville ”uträtta något annat än att tjäna okej med pengar”. Så en dag lämnade han Schulman och Perfect day media.

Simba var redo att ta stå på egna ben.

via GIPHY

Redgert gick vidare till TV4 och air time som Per Lernströms sidekick i Idols eftersnack. Han har också i dagarna startat egen PR-byrå vid namn Redgert Comms Stockholm – New York (Fredrik Eklund, någon?), där man utan vidare svårigheter kan se hur ett antal av hans gamla Perfect day-kunder kommer finna representation inom kort.

Resultatet? Inga fler geniförklaringar, hjärtan eller shout outs från Schulman-klanen. Det pampiga hejdå-kalaset värdigt ett ”PR-geni” tycks lysa med sin frånvaro. Tydligast av allt – Alex och Amanda Schulman har slutat följa Daniel Redgert på Instagram. Han är inte längre en av de 397 personer Alex vill ha i sitt Instagramflöde, och inte en av de 828 Amanda vill ha i sitt.

Men vad bryr sig väl Redgert om det? Han är redan på väg mot nya höjder. Och med det får väl Redgert anses ha walkat the walk, efter att ha talkat the talk i denna intervju med ELLE:

– Jag är ju så mycket mer, jag har en egen historia och ett eget namn. Jag är ju familjen Schulman evigt tacksam, givetvis, men jag vill stå på egna ben nu. Jag vill verkligen understryka det. Att jag inte är någon maskot i Schulman-familjen.

via GIPHY

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.